Ledarskap för klimatet

Ledarskap för klimatet

Gröna veckan är Skanskas årliga initiativ för att skapa engagemang och sprida kunskap om vårt arbete inom klimat, grönt byggande och social hållbarhet. Gröna veckan genomförs den 4 - 8 oktober 2021.

Tema för Gröna veckan 2021 är Ledarskap för klimatet. Klimatfrågan är en av mänsklighetens största och mest komplexa utmaningar, och Skanska vill vara en del av lösningen, inte problemet. Genom att ta på oss ett ledarskap för frågan, både som företag och som medarbetare, tillsammans med kunder och inom branschen, har vi möjlighet att göra skillnad - på riktigt. Därför är det viktigt att just du visar på mod och ledarskap för klimatet!

Välkommen att lyssna på våra webinars

Inga kommande händelser

Färdplan för klimatneutralitet 2045

För att möjliggöra och påskynda en klimatomställning har Skanska drivit arbetet med att ta fram byggsektorns gemensamma färdplan för klimatneutralitet till år 2045.

Vårt mål är alltså att vara klimatneutrala till 2045 och med hjälp av befintlig klimatsmart teknik kan vi halvera våra klimatutsläpp genom hela värdekedjan till 2030. Men för att bli helt klimatneutrala krävs också innovationer i form av ny teknik, nya affärsmodeller och nya samarbeten och partnerskap.

Här kan du läsa mer om vårt arbete med klimatneutralitet.

1 av 3 – Sustainovation - utveckling och innovation för hållbarhet
2 av 3 – Skellefteå Site East - framtiden inom hållbara anläggningsprojekt är här
3 av 3 – Hur bygger vi hållbart i projekt Villa Kviberg?

På resan mot ett hållbart samhälle

loading

Vill du veta mer?

Välkommen att höra av dig

Vill du fråga om något? Vi diskuterar gärna hur vi kan göra branschen mer hållbar.

Kontakta oss inom hållbarhet