Bättre affärer för klimatet

Bättre affärer för klimatet

Bygg- och anläggningssektorn i Sverige står idag för så mycket som en femtedel av Sveriges totala klimatutsläpp. Därför är hållbarhet extra viktigt för oss. Vi har satt ett mål om att vara klimatneutrala i hela vår värdekedja år 2045.

För att nå dit jobbar vi hårt med att hitta nya lösningar och nya sätt att bygga för framtiden. Men för att uppnå riktig förändring krävs samarbeten och att vi får med oss fler på resan.

När vi i oktober för 11:e gången kör igång vår årliga interna utbildningsvecka med fokus på klimat - Gröna veckan, öppnar vi upp och bjuder in den som är intresserad att delta. Vi kommer bland annat att dela med oss av vår kunskap i hur man bygger ett kontorshus med noll klimatavtryck, bjuda in till en dialog om hur vi kan skapa innovationer som hjälper oss att bygga mer hållbart, och dela några av de insikter vi lärt oss på vägen. Välkommen att delta. Tillsammans kan vi göra bättre affärer för klimatet.

Välkommen att lyssna på våra webinars

Inga kommande händelser

Färdplan för klimatneutralitet 2045

För att möjliggöra och påskynda en klimatomställning har Skanska drivit arbetet med att ta fram byggsektorns gemensamma färdplan för klimatneutralitet till år 2045.

Vårt mål är alltså att vara klimatneutrala till 2045 och med hjälp av befintlig klimatsmart teknik kan vi halvera våra klimatutsläpp genom hela värdekedjan till 2030. Men för att bli helt klimatneutrala krävs också innovationer i form av ny teknik, nya affärsmodeller och nya samarbeten och partnerskap.

Här kan du läsa mer om vårt arbete med klimatneutralitet.

1 av 3 – Sustainovation - utveckling och innovation för hållbarhet
2 av 3 – Skellefteå Site East - framtiden inom hållbara anläggningsprojekt är här
3 av 3 – Hur bygger vi hållbart i projekt Villa Kviberg?

På resan mot ett hållbart samhälle

loading

Vill du veta mer?

Välkommen att höra av dig

Vill du fråga om något? Vi diskuterar gärna hur vi kan göra branschen mer hållbar.

Kontakta oss inom hållbarhet