Med små steg och stora kliv mot klimatneutralitet

Med små steg och stora kliv mot klimatneutralitet

Gröna veckan är Skanskas årliga initiativ för att skapa engagemang och sprida kunskap om vårt arbete inom klimat, grönt byggande och social hållbarhet. Gröna veckan genomförs den 3 – 7 oktober 2022.

Skanska har lovat att vara klimatneutrala till 2045 samt att halvera utsläppen till 2030. För att nå dit räcker inte en ensam handling eller idé – allt som vi gör räknas, och det är här och nu vi bäddar för det. Vi på Skanska är vana vid att möta oväntade förutsättningar, lösa problem och tänka nytt – nu ska vi använda dessa egenskaper för att minska vår klimatpåverkan och driva hållbarhetsarbetet framåt. Tillsammans hittar vi nya innovationer, nya sätt att arbeta, nya beteenden – oavsett om det är små steg i vardagen eller stora innovationskliv för framtiden. Vi ser fram emot vår fortsatta resa – ända in i mål!

Välkommen att lyssna på våra webinars

Inga kommande händelser

Färdplan för klimatneutralitet 2045

För att möjliggöra och påskynda en klimatomställning har Skanska drivit arbetet med att ta fram byggsektorns gemensamma färdplan för klimatneutralitet till år 2045.

Vårt mål är alltså att vara klimatneutrala till 2045 och med hjälp av befintlig klimatsmart teknik kan vi halvera våra klimatutsläpp genom hela värdekedjan till 2030. Men för att bli helt klimatneutrala krävs också innovationer i form av ny teknik, nya affärsmodeller och nya samarbeten och partnerskap.

Här kan du läsa mer om vårt arbete med klimatneutralitet.

1.
Sustainovation - utveckling och innovation för hållbarhet
2.
Skellefteå Site East - framtiden inom hållbara anläggningsprojekt är här
3.
Hur bygger vi hållbart i projekt Villa Kviberg?

På resan mot ett hållbart samhälle

loading

Vill du veta mer?

Välkommen att höra av dig

Vill du fråga om något? Vi diskuterar gärna hur vi kan göra branschen mer hållbar.

Kontakta oss inom hållbarhet