Är du också en framtidsinvesterare?

Då är du varmt välkommen hit. På den här sidan samlar vi argument, erfarenheter och inspiration för att påverka samhället i en positiv riktning.

Vi vill visa att klimat- och miljösatsningar inte bara är bra för samhället och världen utan och för affären. Vi räknar ner till år 2030. Det är nämligen då de globala utvecklingsmålen ska vara uppfyllda. Den här tidslinjen visar både allvarliga och ljusa scenarier. Men beroende på vilka investeringar vi gör idag så kan vi påverka utvecklingen. Kom igen nu så sätter vi fart framåt.

FN:s globala mål nr 13

Klimatförändringarna är ett verkligt hot mot hela vår civilisation. FN:s globala mål 13 strävar efter att bekämpa klimatförändringarna. Genom att alla är med och drar sitt strå till stacken kan vi bygga en bättre framtid och skydda planeten.

Vi vill också vara med på resan. Därför strävar vi bland annat efter att uppnå klimatneutralitet i hela värdekedjan; vår produktion och våra byggprojekt, material från leverantörer och underentreprenörer samt kundernas drift av det vi bygger.

Mot klimatneutrala 2045

Klimat - vi har påbörjat resan

loading

Social hållbarhet - från ord till handling

loading

Exempel på hållbara projekt

Klimatsmart kontorshus i Jönköping

I Jönköping växer den nya stadsdelen Skeppsbron fram. Först ut att byggas är kontorshuset Dialogen. Fastigheten, som är egenutvecklad, kommer bli mellan fem och nio våningar hög och Skeppsbrons landmärke.

Läs mer om Dialogen i Jönköping

Gröna hus vid havet i Göteborg

I Billdals Strandäng ligger 35 miljövänliga bostäder i villor och parhus intill havet söder om centrala Göteborg. De nya husen blir ett välkommet tillskott i Billdal som är ett attraktivt område med stor efterfrågan på bostäder men litet utbud.

Läs mer om Billdals Strandäng i Göteborg

Framtidens kvarter i Vivalla, Örebro

De boende i området bjöds in och med hjälp av en legomodell medverkade de i utformningen av området. Projektet kommer även att erbjuda ett 50-tal praktikplatser i samarbete med Örebrobostäder och Arbetsförmedlingen.

Läs mer om Framtidens kvarter i Vivalla

Vill du veta mer?

Välkommen att höra av dig

Vill du fråga om något? Vi diskuterar gärna hur vi kan göra branschen mer hållbar. 

Kontakta oss inom hållbarhet