c

Orderverktyg och fakturering

Som leverantör tar du emot förfrågningar och ordrar från Skanska via elektroniska verktyg. Även fakturering sker elektroniskt; du kan välja mellan två olika faktureringssätt.

Orderverktyg

Skanska använder elektroniska verktyg för att skicka förfrågningar och lägga ordrar till våra leverantörer. För att bekräfta köp skickar vi ordrar via vårt inköpssystem.

En order kan förmedlas på följande sätt:

  • Via integration
  • Via e-post med länk till Skanskas leverantörsportal
  • Via e-post med en bifogad pdf

Beroende på ordersvarssätt kan en order förmedlas via integration, via mejl med länk till Skanskas leverantörsportal eller enbart via e-post med en bifogad pdf.

Oavsett hur ordern förmedlas och hur du väljer att svara, vill vi ha ett svar inom 24 timmar.

Fakturering

Du har två olika faktureringsätt att välja mellan: skicka fakturafiler via vår IT-partner eller skicka webbfaktura via BEAst Portal.

Lägre fakturavolym (upp till 250 fakturor per år)

BEAst Portal är en branschgemensam kostnadsfri webbtjänst för fakturering. Efter registrering kan fakturor enkelt skapas i ett webbformulär och skickas till Skanska.

  • BEAst Portal ersätter den tidigare fakturaportalen e-build.
  • Webbfakturering riktar sig till leverantörer med lägre fakturavolym till Skanska (1-250 fakturor per år) som snabbt och kostnadsfritt vill komma igång med e-fakturering.
  • Börja fakturera Skanska elektroniskt genom att skapa ett användarkonto.

Gå till BEAst Portal

Stor fakturavolym ( mer än 250 fakturor per år)

Är du en leverantör med stor fakturavolym till oss, och har ett anpassat affärssystem för elektronisk fakturering, är traditionell elektronisk fakturering via vår IT-partner förmodligen den bästa lösningen. För att ansluta till traditionell elektronisk fakturering har vi en anslutningsprocess innan ni kan gå i produktion.

Under rubriken "Specifikationer för IT-tekniker" hittar era IT-tekniker den information de behöver för att ansluta er till fakturering via vår IT-partner.

Vill du komma i kontakt med oss och få mer information om hur ni kommer igång med fakturering via vår IT-partner?

Registrera dig för fakturering via vår IT-partner

Senast uppdaterad: 2017-06-30