Kvarntorget Norrköping lägenheter lokaler

Kvarntorget i Norrköping

I Norrköping växer just nu projektet Kvarntorget fram. Kvarteret ligger i centrala Norrköping och består av hyresrätter, bostadsrätter och ett vårdboende.

Kvarntorget består av två kvarter - Bergskvadraten med 101 hyreslägenheter och 72 vårdboenden i samma hus, och brf Färgeriet där blir 35 nybyggda bostadsrätter. 

Kvarntorget är det perfekta läget för dig som vill bo centralt i city, ha gångavstånd till universitetet, visualiseringscenter och Louis de Geer Konsert och Kongress. Trots det centrala läget är miljön lugn och du har nära till all service, såsom apotek, bank, bibliotek, vårdcentral, butiker, restauranger och caféer.

Bergskvadraten stod färdig i september hösten 2021.

Bo i Svanenmärkta bostadsrätter

I brf Färgeriet planerar vi för 35 Svanenmärkta hem om 35 – 171 kvadrat, allt ifrån ettor till femmor med öppen planlösning. Hemmen är planerade för att ta till vara på ljuset på bästa sätt och många av lägenheterna har fönster i två väderstreck med utsikt över staden. I nästan samtliga hem kommer du dessutom att kunna njuta av soliga timmar på en trevlig balkong.

Säljstart 9 mars 2021.

Mer om Färgeriet samt intresseanmälan

Attraktiv lokal i bästa läge

Parkera där du bor

Här finns ett ljust och modernt parkeringsgarage där du har möjlighet att parkera per timme eller månadsvis. Bor du i Bergskvadraten tar du dig smidigt upp till din lägenhet via hiss. Garaget är även öppet för allmänheten.

Securitas Sverige AB sköter parkeringsgaraget och är du intresserad av garageplats, anmäl ditt intresse till Securitas.

Intresseanmälan garageplats hos Securitas

Ett område med industriell historia

Ett av Kvarntorgets största kännetecken är kanske den imponerande tegelfasad med vackra blinderingar och valvslagna fönster som ligger på Kungsgatan. Byggnaden ritades av arkitekterna Pihlström och Eklund 1904 för Ströms AB, och byggdes sedan till 1916 för att användas som konstullfabrik.

Hela området runt Motala ström är faktiskt helt unikt i Europa. Här har det byggts gott om ståtliga industribyggnader som ända sedan medeltiden har utnyttjat Motala ströms forsar. I fabrikerna har det framförallt producerats kläder och tyger från ylle och bomull. Men på 1950-talet gick dessvärre industrin in i textilkrisen och 1970 lades Norrköpings sista ylleföretag ner.

I början av 1970-talet hölls hela industrilandskapet stängt och området förföll fort och blev ett område som inte lockade någon. Men istället för att riva området beslutade kommunen sig istället för att satsa på byggnaderna och hitta nya användningsområden för dem. Många av husen behölls men vissa fick ge plats åt nyproduktion. Det är detta vackra industrilandskap du kan strosa runt i idag.

Moderna hyresrätter vid Motala ström

I centrala Norrköping, ett stenkast från Motala ström, växer det nya kvarteret Kvarntorget fram. Kvarntorget blir ett modernt och miljöriktigt kvarter. Husen inrymmer lägenheter från 1 till 4 rum och kök. Samtliga lägenheter håller en genomgående hög standard. 

Bygget startade sommaren 2018 och inflyttning påbörjades under hösten 2021. Rikshem äger fastigheten och ansvarar för uthyrning av lägenheterna.

Läs mer om hyresrätterna hos Rikshem

Äldreboende med bästa läge

Äldreboendet Villa Kvarnen rymmer 72 lägenheter i fyra våningar. Varje avdelning har ett gemensamt kök och trivsamma utrymmen för samvaro och måltider. Det finns gemensam uteplats och balkonger.

Bolaget Vardaga kommer driva Villa Kvarnen. Varje lägenhet är cirka 30 kvadratmeter och utrustad med trinettkök med kylskåp, garderob. Badrummet är handikappanpassat med dusch. Trygghetslarm och rörelselarm finns. 

Läs mer om Villa Kvarnen
City_-_Drottninggatan_(2)
1.
Louis_De_Geer
2.
skvallertorget
3.
strommen_campus
4.
Strommen_Louis_de_Geer
5.
Strommen_strykjarnet
6.
Stromparken
7.