Hyllie Terrass

Hyllie-Terrass_CMYK

Hyllie Terrass är kontoret för dig som vill göra ett stort intryck, men lämna ett litet avtryck. Som uppfattar ”det här har ingen gjort förut” som ett uppmuntrande hejarop. Och som faktiskt vill göra världen bättre, istället för att bara prata om det.

Hyllie Terrass i korthet

 • En av Sveriges första klimatneutrala kontorsbyggnader
 • Möjlighet till egen grön terrass
 • Hälso- och miljöcertifierad arbetsplats
 • Hyllie, Malmös mest hållbara stadsdel
 • 12 våningar
 • 200–14 000 kvm
 • 2 minuter från Hyllie C
 • Inflyttning våren 2023

Ladda ner presentation om Hyllie Terrass
Se filmen om Hyllie Terrass

Välkommen in!

Det ska vara lätt att göra rätt. Därför är Hyllie Terrass utformat för att få människor och företag att bli den bästa mest hållbara versionen av sig själva. Hjälpa dem att prestera bättre och göra smartare val. Varje dag.
Trivsamma sociala ytor stimulerar möten och idéutbyte. De stora terrasserna ger grönska och ny energi. Restaurangen lockar med aptitretande och hälsosam mat. Och de gröna hyresavtalen sporrar hållbart tänkande i alla led. Dessutom finns givetvis all tänkbar service i huset för att förbättra din arbetsdag:

 • Välkomnande reception med gott kaffe
 • Gemensamt konferensrum för upp till 35 personer
 • Drive-in cykelhotell med servicestation och lånecyklar
 • Dusch- och omklädningsrum med förvaringsskåp
 • Garage med gott om laddplatser
hyllie-terrass-entre
1.
Ljuset flödar in från två håll i entrén.
hylle-terrass-reception
2.
Receptionen med inbjudande sittgrupper välkomnar både besökare och medarbetare.
hyllie-terrass-kopp-kaffe
3.
Slå dig ner och njut av en god kopp kaffe.
hyllie-terrass-konferens
4.
Utnyttja det gemensamma konferensrummet för större möten.
hyllie-terrass-cykel-till-jobbet
5.
Ta cykeln till jobbet och parkera i det fräscha cykelhotellet på markplan.
hyllie-terrass-laddplatser
6.
För de dagar du behöver ta bilen finns det gott om laddplatser i garaget.

Lediga ytor i huset

Ligger ditt framtida kontor i Hyllie Terrass? Just nu har vi ett fåtal lediga lokaler i olika storlekar. Vår inredningsarkitekt tagit fram planlösningar och moodboard som visar hur plan 2, 6 och 10 inreds. På plan 7 ges möjlighet till egna, skräddarsydda lösningar. Nedan ser du vilka lokaler som är lediga och kan boka en visning tillsammans med våra uthyrare.

På entréplan finns en ljus och luftig restaurang som, precis som vi, värnar om planetens resurser och människors hälsa och välmående.
Ladda ned presentation om Hyllie Terrass

Boka visning

Plan 2 – stilren lokal med utsikt över den gröna innergården

Låt oss presentera plan 2. Lokalen på 523 m2 erbjuder utsikt över entréplan, atrium och den gröna innergården. Här ryms arbetsplatser för cirka 40 personer. Lokalen är elegant inredd med grafisk karaktär. De monokroma färgerna och skarpa kontrasterna harmonierar med entréplan och atrium. Mattan är i kulören Oyster. Köket har svarta köksluckor, vitt kakel och ljust marmorfärgad bänkskiva.

Större bild

Plan 6 – lokal i naturtoner och egen grönskande terrass

Den lediga lokalen med egen terrass på plan 6 är på 516 m2 och rymmer arbetsplatser för cirka 36 personer. Lokalen går i naturliga, ljusa toner som ger rymd och en lugn atmosfär. Mattan är i kulören Oyster. Köket har köksluckor i trä, vitt kakel och ljust betongfärgad bänkskiva.

Större bild

Plan 7 – egna skräddarsydda lösningar

Njut av den egna terrassen på plan 7. Här erbjuder vi en lokal på 1 360 m2 som rymmer arbetsplatser för cirka 138 personer. Tillsammans med vår inredningsarkitekt kan du skapa en interiör helt anpassad efter dina önskemål.

Större bild

Plan 10 – egen terrass och fantastisk utsikt

På plan 10 erbjuder vi en lokal på 938 m2 med egen terrass. Lokalen rymmer arbetsplatser för cirka 72 personer och är inredd i naturliga, ljusa toner, och material, med svarta detaljer som kontrast. Detta ger lokalen rymd och en lugn atmosfär. Matta i kulören Oyster, köksluckor i trä, vitt kakel och ljust betongfärgad bänkskiva.

Större bild

Välkommen ut på terrassen

Visst vore det härligt med en egen grönskande uteplats i söderläge? Nästan alla kontorslokaler har en eller flera terrasser med lummig växtlighet och sköna utearbetsplatser. Passa på att vila ögat mot den vidunderliga utsikten över den skånska slätten.

På alla terrasser skapas frodiga planteringar, med växter vars utseende och karaktär följer årstidernas skiftningar. Växterna bidrar till den biologiska mångfalden och hjälper till att samla upp regnvatten. Det är bara en av Hyllie Terrass många lösningar för att uppnå netto-noll klimatpåverkan.

Ett hus med stort intryck och litet avtryck

På entrésidan visar Hyllie Terrass upp en stilren fasad med spännande arkitektoniska detaljer och utmärkt skyltläge mot tågstationen. Åt andra hållet öppnar huset upp sig mot söder och bjuder på en härlig utsikt över parken intill. De utmärkande gröna terrasserna bryter av fint mot den minimalistiska fasaden och ger byggnaden karaktär. Det ser nästan ut som om parken fortsätter upp på husets fasad. Det gröna yttre speglar husets ambition att uppnå netto-noll klimatpåverkan under sin livstid.

Netto-noll klimatpåverkan

Med sin nyskapande arkitektur blir Hyllie Terrass ett av Sveriges mest hållbara kontorshus. Hållbarhet genomsyrar allt och ambitionen är att byggnaden ska uppnå nettonoll klimatpåverkan under sin livstid och certifieras enligt NollCO2. Målsättningen att minimera klimatavtrycket påverkar varenda detalj i huset.

Frågor och svar om NollCO2-certifieringen av Hyllie Terrass (PDF)
Skanskas arbete för att uppnå klimatneutralitet 2045

Klimatsmarta lösningar

Varje del av Hyllie Terrass är vald av en anledning. Den minimalistiska fasaden lämnar ett mindre koldioxidavtryck. Betongen i grund, stomme och fasad är klimatförbättrad. Och genom att vända huset mot söder ökar vi dagsljusinsläppet och minskar energiförbrukningen. De gröna terrasserna gynnar den biologiska mångfalden och samlar upp regnvatten. Vi har valt återbrukade och lokalt tillverkade material så långt det går och huset energioptimeras i samarbete med E.ON och Malmö stad. Dessutom skriver vi gröna hyresavtal med alla våra hyresgäster, för att sporra hållbart tänkande i alla led.

Läs mer om våra klimatsmarta lösningar
Läs mer om grön betong

Möbler av byggspill

Kan betongkärnor, använda reglar och ratat läder förvandlas till tidlösa och funktionella möbler med hög designnivå?

I ett unikt samarbete förenas möbelföretaget Swedese, möbeldesignern Louise Hederström och Skanska för att utforska möjligheten att tillverka möbler av material som annars skulle ha slängts: byggavfall, spill från möbeltillverkning och sjuka almträd. Möblerna placeras i det publika atriumet i Hyllie Terrass och består av bland annat receptionsdisk, soffor, ståbord och barpallar.

Läs pressmeddelande

Så blir byggspillet till nya möbler

Hållbarhet skapar stolthet

Att göra det medvetna valet att flytta till ett av Sveriges mest hållbara kontorshus kommer att öka er trovärdighet och stärka ert hållbarhetsarbete. Det visar för såväl medarbetare som kunder och samarbetspartners att ni är ett företag som prioriterar och arbetar aktivt med hållbarhet.

Forskning visar att just stolthet är avgörande för att vi ska må bra och känna oss motiverade. I organisationer där stoltheten är stor finns ofta utbredd lojalitet och hög lönsamhet. Med ett kontor i Hyllie Terrass kan era medarbetare känna stolthet över att arbeta i klimatneutrala och hälsofrämjande lokaler, byggda på det sätt som framtiden kommer att kräva av oss.

Flexibelt och framtidssäkrat

Hyllie Terrass är byggt för att vara hållbart över tid och kunna anpassas till de olika behov som kan uppstå hos verksamheter och människor. Tack vare den flexibla grundstrukturen och en inbyggd överkapacitet i ventilationen är det enkelt att förändra lokalerna utan att hindras av låsande konstruktioner eller drabbas av orimligt stora ombyggnadskostnader.

Avskilt och fokuserat eller tillsammans med teamet? Privat mötesrum eller informellt möte på terrassen? Lunchföreläsning eller kreativ workshop? I Hyllie Terrass får ni ett kontor med arbetsplatser för varje tänkbar uppgift. Planlösningarna utformar vi tillsammans med er så att de skräddarsys för just er verksamhet.

Visa mer
Visa mindre

En hälsosam arbetsplats

Hyllie Terrass hälsocertifieras enligt den internationella standarden WELL som utgår från forskning om hur byggda miljöer kan påverkar människors hälsa och välmående. Miljön vi vistas i har större betydelse för vår hälsa än våra gener. Eftersom vi i snitt tillbringar 90 procent av vår tid inomhus har arbetsplatsen en viktig roll att spela. En hälsosam fysisk arbetsmiljö ökar både trivsel och produktivitet.

De egna terrasserna och kvartersparken inspirerar till utomhusvistelse. Generösa fönsterpartier släpper in rikligt med dagsljus. Effektiv ventilation och naturliga material ger frisk luft och friskare människor. Det fullutrustade cykelhotellet och de goda tränings-möjligheterna i området gör det enklare att få in motion i vardagen. Och i restaurangen erbjuds aptitretande och hälsosam lunch.

Ladda ned en presentation om WELL i Hyllie Terrass

Läs mer om hälsocertifieringen på wellcertified.com 

hyllie-terrass-generosa-fonsterpartier
1.
Generösa fönsterpartier släpper in både naturen och dagsljuset.
hyllie-terrass-ventilation-och-luftfiltrering
2.
I Hyllie Terrass läggs stor vikt på korrekt ventilation och effektiv luftfiltrering.
hyllie-terrass-egen-gron-terrass
3.
Möjlighet till egen grön terrass med växtlighet och utomhusarbetsplatser.
hyllie-terrass-gron-innergard
4.
Kliv ut på den gröna innergården som öppnar upp sig mot kvartersparken mittemot.
hyllie-terrass-restaurang
5.
Njut av en välsmakande och hälsosam lunch i den inbjudande restaurangen.
hyllie-terrass-cykelhotell
6.
Cykelhotell och duschar gör cykelpendlingen så enkel och bekymmerslös som möjligt.
hyllie-terrass-goda-traningsmojligheter
7.
Goda träningsmöjligheter i området gör det enklare att få in motion i vardagen.

Öresundsregionens mest hållbara stadsdel

Hyllies hållbara och innovativa profil i kombination med det utmärkta kommunikationsläget lockar många globala och nytänkande företag att etablera sig. Här finns goda förutsättningar för företag och människor som vill leva, verka och resa klimatsmart och resurssnålt. Och mängder av naturliga mötesplatser där nya idéer kan växa fram.
I Hyllie finns allt du behöver inom gångavstånd, både under och efter arbetstid. Hotell, arena och mässanläggning. Köpcentrum, restauranger och caféer. Gym, badhus och idrottshall. Gröna andrum, flertalet parker och ett stort rekreationsområde.

Ambitionen från Malmö stad är att Hyllie ska vara en global förebild för hållbar stadsutveckling. Här utvecklas och testas bland annat framtidens smarta energilösningar. Målet är att 100 procent av energianvändningen i stadsdelen ska vara förnybar eller återvunnen.

Perfekt läge för klimatsmart resande

Från Hyllie Terrass är det bara två minuter till Hyllie station, en av Skånes och Sveriges starkaste kommunikationshubbar. Läget gör det enkelt att ta tåg, buss eller cykel och underlättar klimatsmart arbetspendling.

Med tåg tar det 6 minuter till Malmö C och mindre än 30 minuter till Köpenhamn. Busshållplatser för stads- och regionbussar finns inom 2 minuters gångavstånd. På 15 minuter cyklar du in till centrala Malmö eller ner till havet. Dessutom finns flertalet bilpooler i området.

Nyheter/journal

2023-03-10 08:00 CET

Skanska Fastigheter Malmö tecknar hyreskontrakt med Ahlsell i Hyllie Terrass, Malmö

Sommaren 2023 välkomnar vi Ahlsell till kontorshuset Hyllie Terrass.

Läs mer

Följ oss för att se vad som händer i Hyllie Terrass!

instagram2.jpg   linkedin2.jpg

Vill du veta mer om lokaler i Hyllie Terrass?

Vill du veta mer om projektet Hyllie Terrass?

Projektutvecklingschef

Stefan Andersson

Kommunikations- och pressansvarig

Sara Roth