c

Wisby Strand

Nordens mest inspirerande mötesplats

Wisby Strand bjuder på en underbar utsikt över havet. Det var Gotlands Kommun och Region Gotland som gav Skanska i uppdrag att bygga kongress- och konferensanläggningen som invigdes 2007.

Wisby Strand blev utsedd till Nordens mest inspirerande mötesplats på TUR-mässan 2010. Det tar vi som ett bevis på att vi lyckats med uppdraget att skapa en attraktiv anläggning.

Den mjuka och böljande byggnaden med det stora koppartaket ligger precis vid havet i centrala Wisby. Själva entrén ligger mot Almedalen, och precis bredvid finns populära restaurangen och baren Kallbadhuset. Wisby strand är en viktig mötespunkt under Almedalsveckan.

Syftet med Wisby Strand var att bredda säsongen och erbjuda en mötesplats för konferenser året runt. Den möjligheten har inte funnits på Gotland tidigare, eftersom det har saknats lokaler som kan rymma så många personer.

I kongressalen finns plats för 1 100 personer, och köket klarar 1 000 sittande gäster. Dessutom finns 14 mindre konferensrum.

Projektet fick EU-bidrag eftersom det främjar sysselsättningen på ön genom de nya besökare som anläggningen lockar. Vi använde lokal arbetskraft i stor utsträckning vilket skapade arbetstillfällen under själva byggprocessen.

Antal projekt