c

Xchange, Brf Nyhamn

Standardiserat bostadsprojekt sänker kostnaderna

Skanska Xchange är ett koncept för standardisering av bostadsprojekt i Sverige, Finland och Norge. Det första projektet som genomförts i Sverige är Brf Nyhamn på Gävle Strand som är ett av Gävles mest attraktiva område. Här byggdes 24 bostadsrätter i två hus med inflyttning i november 2010.

Målsättningen med konceptet Skanska Xchange är att minska produktionskostnaderna för bostäder med 15 procent. Det leder till att kunden får mer för pengarna samtidigt som vi ökar vinsten.

Bakgrunden till Skanska Xchange är vår övertygelse om att det går att förenkla byggprocessen. Det finns massor av kunskap utspridd bland Skanskas medarbetare, som nu samlas i en kunskapsbank och görs tillgänglig för hela företaget.

Förbyggda stommar, gemensamma inköp och lathundar för byggprocessen är några av faktorerna som effektiviserar byggarbetet. Det leder till kortare projekteringstid, färre fel, mindre resurser och snabbare produktion.

Attraktiva bostäder i bra områden är viktigt för Skanska Xchange. Eftersom vi kapar kostnaderna betyder det att kunderna får mycket för pengarna.

Bostadsrättshusen i Nyhamn har en spännande arkitektur med fasader i mörkgrå puts och vita detaljer i oregelbundet mönster. Alla lägenheter har två inglasade balkonger. Området ligger alldeles vid havet, på promenadavstånd till centrum.

 

Antal projekt