c

WTC, Växjö

  • I september 2016 flyttade de första hyresgästerna in i World Trade Center Växjö.
    - I september 2016 flyttade de första hyresgästerna in i World Trade Center Växjö.
  • WTC Växjö ligger precis vid tågstationen.
    - WTC Växjö ligger precis vid tågstationen.
  • Vi har lagt ner mycket energi på att utforma en byggnad som gynnar hyresgästerna.
    - Vi har lagt ner mycket energi på att utforma en byggnad som gynnar hyresgästerna.
  • Skanska sitter i fastigheterna.
    - Skanska sitter i fastigheterna.
/ 4

WTC Växjö - en plats på toppen

I september 2016 flyttade de första hyresgästerna in i World Trade Center Växjö. I fastigheten kan de njuta av en bländande vacker utsikt över staden, Växjösjön och de småländska skogarna. Alla som jobbar i huset erbjuds en plats på toppen i flera bemärkelser: förutom utsikten från det högt belägna kontorshuset, ger arbetsmiljön förutsättningarna för kreativitet och nya möten. Svenskt näringsliv, KPMG, Danske Bank och Kärnhem är några av de företag som sitter i fastigheten.

7 000 kvadratmeter och sju våningar

Även vi på Skanska sitter i WTC Växjö. Vi är den största hyresgästen och har valt ett aktivitetsbaserat arbetssätt. Det innebär att vi väljer arbetsmiljö utifrån den arbetsuppgift vi har för tillfället. Ibland behöver vi lugn och ro medan det ibland är bra med liv och rörelse. Kontoret skapar möjligheter att utöka sitt nätverk och få inspiration. Kontorshuset är 7 000 kvadratmeter stort och sju våningar högt.

Skanskas största projekt i Kronoberg

WTC Växjö är ett av Skanskas största projekt i Kronoberg någonsin och en viktig del i stadens utveckling. Tomten vid tågstationen bestod tidigare av bland annat parkeringsplatser och en restaurang men nu möts resenärerna i stället av Växjös nya landmärke.

Läget vid Resecentrum är optimalt för både besökare och de som jobbar i huset. Det går till och med att se avgångstider på skärmar i kontorshusets entréplan.

Vi har arbetat tätt med stadsarkitekten och arkitektbyrån Tengbom för att hitta rätt materialval och planlösningar. WTC Växjö präglas av natursten, glas, och trä; den vackra fasaden i mörkgrå skiffer smälter vackert in i omgivningen. Våra egna arkitekter har skapat bygghandlingarna.

Parkeringsgarage i två våningar

Entréplanet är öppet för stadens invånare med ett kafé och utställningsytor. Vi har skapat en byggnad med liv och rörelse. Under mark finns ett parkeringsgarage i två våningar som kommunen hyr.

Vi har ett mycket gott samarbete med Växjö kommun och delar deras gröna värderingar. Målsättningen är att certifiera byggnaden enligt det internationella miljöcertifieringssystemet LEEDs högsta nivå, Platinum. Det innebär att byggprocessen och det färdiga huset ska påverka miljön så lite som möjligt, dessutom vägs faktorer som läge och annat in.

Vi började byggprojektet i januari 2015. Hyresgästerna flyttade in i sina nya lokaler i september 2016.

Antal projekt