Du är här

Skanska i Sverige

Här hittar du information om Skanskas verksamhet i Sverige.

Stäng

Spännarmering

Vi genomför stora och komplexa spännarbeten men också mindre projekt med snabb igångsättning. Stora resurser och lång erfarenhet gör att vi kan erbjuda dig alla typer av lösningar.

Vi levererar spännarmering till efterspända betongkonstruktioner och säljer även tillhörande material. Övergångskonstruktioner och brolager är vi en ledande leverantör av. Vår verksamhet spänner från hängbroar och vindkraftverk till oljeplattformar i Nordsjön.

Produkter och tjänster vi erbjuder:

  • VSL linsystem
  • Gängar armeringsstång, VGA och Spännstål GWS
  • Bergförankringar, VSL Linsystem
  • Berg- och jordförankringar, stångsystem
  • Övergångskonstruktioner och brolager
  • Maskinuthyrning och hydraulverkstad

Med över 50 år i branschen har vi i särklass längst erfarenhet av alla typer av spännjobb. Dessutom har vi Sveriges största lagerhållning av stångstål och spännlinesystem och en egen fabrik för tillverkning av bergstag och korrugerade foderrör. Vi förfogar även över en av Europas största maskinparker för spänn-, lyft- och sänkdomkrafter. Injekteringsplattformen, som vi själva utvecklat, anses vara en av marknadens bästa.

Miljöfrågor och säkerhet prioriteras i vårt arbete. Samtliga arbeten utförs med elektrisk utrustning. Bara genom att använda våra spännsystem minskar projektets CO2-fotavtryck eftersom mindre stål och betong behövs för motsvarande slakarmerad konstruktion.