Du är här

Skanska i Sverige

Här hittar du information om Skanskas verksamhet i Sverige.

Stäng

Bygg- och anläggning är Skanskas största och äldsta verksamhetsgren. Det är också ur den som våra tre övriga verksamhetsgrenar växt fram.

Mer om vår bygg- och anläggningsverksamhet

Vi skapar kvarter och hem som vi själva skulle vilja leva i. Målet är att uppfylla människors olika boendedrömmar och öka livskvaliteten.

Mer om bostadsutveckling

Vi initierar, utvecklar och investerar i kommersiella fastigheter. Kontor, logistik och volymhandel är våra tre viktigaste produkter. Hållbarhet är grunden i allt vi gör.

Mer om kommersiell utveckling

Skanska är världsledande inom offentlig-privat samverkan (OPS). Vi arbetar i partnerskap med den offentliga sektorn för att utveckla och investera i stora infrastrukturprojekt.

Mer om vår infrastrukturutveckling

Nya Karolinska, Solna

2016 invigs ett av världens mest hållbara universitets- sjukhus. Nya Karolinska Solna är Skanskas största projekt någonsin och drivs genom offentlig och privat samverkan.

Mer om Nya Karolinska

Lomma Hamn

I Lomma Hamn förvandlar vi en gammal industritomt vid havet till en av Skånes mest attraktiva boendemiljöer. Trista baracker ersätts av vackra och hållbara bostadshus.

Mer om Lomma Hamn

Väla Gård

Väla Gård utanför Helsingborg är Skanskas grönaste kontor någonsin. Det är ett plusenergihus, vilket betyder att byggnaden producerar mer energi än den använder.

Mer om Väla Gård

Tyfonen

I centrala Malmö bygger Skanska en mötesplats för invånare i alla åldrar. Med sin spännande arkitektur blir Tyfonen ett nytt landmärke. Invigningen sker 2016.

Mer om Tyfonen