Du är här

Skanska i Sverige

Här hittar du information om Skanskas verksamhet i Sverige.

Stäng

Våra hållbara projekt

Merparten av det som vi på Skanska idag bygger och utvecklar har väsentligt högre miljöprestanda jämfört med de lagar och normer som gäller. För oss är det viktigt att vara föregångare och visa upp goda exempel som kan inspirera både internt och externt. Men det finns projekt som sticker ut lite extra och som är våra mest hållbara projekt.

Entré Lindhagen, Stockholm

Skanskas nya huvudkontor i Stockholm är en av Europas mest miljöanpassade och moderna kontorsbyggnader. Byggnaden förbrukar cirka 40 % så mindre energi jämfört med gällande myndighetskrav.

Läs mer om projektet

Väla Gård, Helsingborg

Skanskas hittills grönaste kontorsbyggnad och tillika vårt kontor i Helsingborg. Byggnaden uppnådde den högsta nivån Platinum enligt miljöcertifieringssystemet LEED.

Läs mer om projektet

Malmö Live, Malmö

Konserthus, kongressanläggning och ett topphotell med specialdesignad ventilation.

Läs mer om projektet

Vivalla, Örebro

Ett projekt med sociala förtecken där Skanska tillsammans med ÖrebroBostäder driver projektet Boendebyggarna, där arbetslösa i Vivalla erbjuds praktikplatser.

Läs mer om projektet

Vindkraftparken Sjisjka, Gällivare

Sjisjka tilldelades Sweden Green Buildings Award 2014 i kategorin ”Innovation och samverkan kring hållbar utveckling av anläggningsprojekt.

Läs mer om projektet

Hagaborgsskolan, Karlstad

Skolan har plats för 250 elever och har certifierats enligt Miljöbyggnad Guld. Skolan tilldelades också Sweden Green Building Counsils Award 2014 i kategorin ”Årets miljöbyggnad”.

Läs mer om projektet

Solallén, Växjö

I vår ambition att vara ledande inom grönt byggande så bygger Skanska Sveriges första nollenergikvarter.

Läs mer om projektet

E 18 Västerås, Sagån

I samband med en breddning av E18 på en 10 km lång sträcka certifierades projektet enligt CEEQUAL med högsta betyget Excellent.

Läs mer om projektet

Trafikplats Jung, Vara

I samband med en ombyggnad till planskild korsning, genomfördes flera miljöåtgärder och projektet certifierades även enligt CEEQUAL på näst högsta nivån ”Very Good”.

Läs mer om projektet

Fallstudier/Case studies

Här finner du våra mest intressanta projekt från alla världens hörn. Som global aktör påverkar vi arbetet med hållbar stadsutveckling på många håll i världen. Skanska gör avtryck på olika kontinenter med vårt skandinaviska miljökunnande som motor i arbetet.

Läs mer om sustainability case studies