Du är här

Skanska i Sverige

Här hittar du information om Skanskas verksamhet i Sverige.

Stäng

Skanskas hållbarhetschef tionde mäktigaste miljöpersonen

Johan Gerklev, hållbarhetschef på Skanska Sverige, har utsetts till landets tionde mäktigaste miljöperson av Miljöaktuellt.

Johan Gerklev, hållbarhetschef på Skanska Sverige, har utsetts till landets tionde mäktigaste miljöperson av Miljöaktuellt

Miljöaktuellt har presenterats årets lista över Sveriges 101 mäktigaste företagsledare, hållbarhetschefer, opinionsbildare, forskare och politiker som sätter agendan i Miljö- och hållbarhetsverige.

Syftet med listan är att visa upp föredömen och personer som driver på utvecklingen i mer hållbar inriktning.

Så lyder Miljöaktuellts motivering:

"Johan Gerklev är en av Miljösveriges riktiga slitvargar. Som miljöchef, och sedermera hållbarhetschef på Skanska har han drivit på för att etablera bolaget som en ledande aktör inom grönt byggande. Var även finalist till priset Sveriges bästa hållbarhetschef 2015."

– Det är jättekul att få denna utmärkelse som grundar sig på allt det fantastiska arbete som våra projekt och mina medarbetare gör. Det är också ett ytterligare bevis på Skanskas ledande position som samhällsutvecklare", säger Johan Gerklev.

Hållbar affärsutveckling, där Johan är chef, är ett viktigt område i vårt arbete mot att bli den ledande samhällsutvecklaren.

Läs mer på aktuellhallbarhet.se.