Du är här

Skanska i Sverige

Här hittar du information om Skanskas verksamhet i Sverige.

Stäng

Praktikant med 15 års erfarenhet

I femton år har hon byggt hus i Irak, vägar i Förenade Arabemiraten och lyxbostäder i Qatar, men i Sverige har det tagit nästan tio år och hundratals jobbansökningar innan ingenjören Raghad Jasim till slut fick en praktikplats. Nu får hon äntligen visa vad hon går för hos Skanska.

Raghad Jasim

Raghad Jasim har behållit sitt goda humör trots att hon genom åren skickat in hundratals jobbansökningar. Nu har hon dock praktik på Skanska i Göteborg.

 – Jag har haft en otrolig tur som får göra praktiken just här på Bildcentrum på Sahlgrenska sjukhuset. Det är ett så oerhört speciellt och komplicerat bygge! säger projektingenjören Raghad Jasim och entusiasmen går inte att ta miste.

Annars skulle man ju ha viss förståelse om bitterheten tagit över hennes sinne, efter att i över tio års tid varje vecka ha skickat in uppemot 30–35 jobbansökningar med ett imponerande cv, utan att få napp.

– Fast jag har aldrig blivit direkt arg på situationen, mer ledsen, för jag vet ju vad jag kan, men har inte fått möjlighet att visa det. Men jag har aldrig någonsin gett upp, säger Raghad.
Men till slut kom chansen. Via arbetsförmedlingen fick hon nys om Skanskas nystartade internationella ledarprogram (ILP), och hon blev utvald som en av de byggingenjörer med utländsk härkomst som mellan februari och september 2014 ingår i projektet.

– Vi hittade ett 50-tal kandidater och av dem valdes nio väldigt meriterade personer ut för att varva praktik med kompletterande utbildning i bland annat svensk byggjuridik, säger Jonas Naddebo på Skanskas Attraktionsgrupp. En grupp som bland annat jobbar med att attrahera morgondagens medarbetare, och som är ganska självkritisk vid en titt i backspegeln.

– Tidigare har vi varit mest fokuserade på att leta ny arbetsledande personal bland unga studenter, samtidigt som vi, liksom de flesta andra i branschen, varit alldeles för dåliga på att förstå och värdera ansökningarna från personer med utländska erfarenheter.

– Det har gjort att vi tackat nej till kanske fyra, fem sådana ansökningar i veckan, samtidigt som vi har ett stort behov av att få in erfaren produktionspersonal, säger Jonas Naddebo.
Trots att pilotprojektet knappt har hunnit halvvägs har han redan noterat många positiva reaktioner på Skanska.

– Det är väldigt roligt att det varit så lätt att hitta engagerade mentorer ute på arbetsplatserna. Efter ett av våra rekryteringsmöten med en sökande stormade en uppbragd projektchef ut och ropade: ”Vad är det för fel på Sverige som inte kan ta tillvara all den här kompetensen!” Och så är vi nog många som känner nu, säger Jonas Naddebo.
En av de kompetenta är Raghad Jasim, som visserligen är glad åt att hon själv äntligen fått in en fot, men som samtidigt har gott om välutbildade vänner som fortfarande väntar på chansen.

– Jag känner många välutbildade ingenjörer och läkare som kör taxi och buss, även om vården sedan några år tillbaka blivit bättre på att värdera utländsk kompetens. Det är jätteroligt att Skanska och byggbranschen också börjar göra det, säger Raghad Jasim.

Text och foto Anders Egle.