Du är här

Skanska i Sverige

Här hittar du information om Skanskas verksamhet i Sverige.

Stäng

Fryshuset letar talanger åt Skanska

Anton Tegelstams väg in i byggbranschen är annorlunda. Han har rekryterats via ett samarbete mellan Fryshuset och Skanska och har nu en provanställning.
– Jag sitter gärna kvar i den här boden om ett år, säger Anton.

Roger är handledare åt Anton, som blivit rekryterad till Skanska genom Fryshuset

Ett team. Roger Åkerlund är lokal handledare åt Anton Tegelstam, som blivit rekryterad till Skanska genom Fryshuset.

Ett socialt hållbart samhälle innehåller många delar - och det är viktigt att lyfta också de som kommer in andra vägar än de traditionella. Det fokuserar Skanska på i det nya samarbetet med fryshuet. Genom samarbetet ska framtida ledare inom Skanska rekryteras. Fryshuset identifierar kandidaterna som sedan provanställs som biträdande arbetsledare, med sikte på fast anställning.

Streetsmart

En av dem som nu blivit provanställd som biträdande arbetsledare är 22-årige Anton Tegelstam som jobbar på Region Hus Stockholm Syd i projektet Liljekonvaljen i Solna.
– Jag blev kontaktad av Fryshuset som rekommenderade mig till Skanska och kände att det passar mig perfekt. Jag har en annan bakgrund än de som normalt rekryteras till att bli arbetsledare och det känns väldigt värdefullt.
Egenskaper som värderas i sammanhanget är till exempel att vara ”streetsmart”, vilket Anton översätter till att han har ledaregenskaper, livserfarenhet och vana vid att handskas med människor och situationer. Sociala meriter kan vara lika viktiga som akademiska.
– Jag hade inte skolresultat som gjorde att jag kunde utbilda mig, men jag har alltid varit en ledartyp, till exempel som ledare i fotbolls- eller innebandylag.

Framtid inom Skanska

– Det är otroligt viktigt att vara lyhörd i det här arbetet. Ibland blir det irriterat därute och då måste vi kunna klara det, säger arbetsledaren Roger Åkerlund som är Antons handledare på arbetsplatsen. Han tycker det är självklart att vägleda nya förmågor.
– Under åren har jag haft många lärlingar med mig. Nu har jag två år kvar att jobba och det här känns lite som att jag skolar in min ersättare.
Anton har även en mentor inom Skanska – Lars Jonson som är vice vd på Skanska Sverige – som stöttar den nya yrkesrollen på ett högre plan. I programmet ingår också nätverksträffar och nödvändiga utbildningar. När sex månaders provanställning är över hoppas Anton Tegelstam på fortsatt jobb inom Skanska.
– Jag är mycket här och nu och fokuserar på den utmaning jag möter i dag, men om jag ändå ska se ett år framåt så sitter jag gärna kvar i den här boden.

Text och foto: Johanna Stenius