Du är här

Skanska i Sverige

Här hittar du information om Skanskas verksamhet i Sverige.

Stäng

Pressmeddelande
2016-05-26 08:00 CET

Skanska säljer kontorsfastighet i Malmö för 1 miljard kronor

Skanska har tecknat ett avtal med Ikano om överlåtelse av kontorsfastigheten Klipporna i Malmö för 1 miljard kronor. Försäljningen bokförs av Skanska Kommersiell Fastighetsutveckling Norden under det andra kvartalet 2016. Köparen tillträder fastigheten den 30 juni 2016.

Klipporna

Fastigheten ligger vid Hyllie station i Malmö och består av tre etapper kontor med parkering i källaren och omfattar cirka 19 000 kvadratmeter kontorsyta. Hyresgäster är Ikano, IKEA, Skanska, Siemens och AAK.

– Det har varit ett mycket stort intresse för Klipporna, med sin hållbara profil och i det attraktiva, kommunikationssmarta Hyllie. Vi är särskilt glada över vårt fina samarbete med Ikano, säger Camilla Wieslander, VD Skanska Öresund AB.

– Ikano har varit hyresgäst i Klipporna i ett år. Fastighetens utmärkta läge, med närhet till kommunikationer och service, samt den tydliga hållbarhetsprofilen gör Klipporna till en mycket bra utgångspunkt för vår verksamhet, säger Daniel Skoghäll, affärsområdeschef Fastigheter, Ikano.

Klipporna, som är designat av Henning Larsen Architects, har en klassisk skandinavisk design, med tre huskroppar likt tre klippor sprungna ur kalkberget. Fastigheten är försedd med Skanskas prisbelönta och patenterade kylsystem "Deep Green Cooling". Klippornas starka miljöprofil återspeglas i hela fastigheten, som är pre-certifierad för LEED Platinum.

Skanska Kommersiell Utveckling Norden initierar och utvecklar fastighetsprojekt inom kontor, logistik och hyresbostäder. Kontorsverksamheten är koncentrerad till de tre storstadsregionerna i Sverige, Köpenhamn, Oslo och Helsingfors. Utvecklingen av logistikfastigheter bedrivs på strategiska orter i Sverige och hyresbostäder i Köpenhamn.

Ladda ner

Kontaktinformation

Kontakta: Camilla Wieslander,
Företag: Skanska Commercial Development Nordic
Telefon: +46 10 44 83 289
Mejl: Camilla Wieslander »

Kontakta: Edvard Lind,
Telefon: +46 10 44 88 808
Mejl: Edvard Lind »

Kontakta: Daniel Skoghäll , affärsområdeschef Fastigheter
Företag: Ikano
Telefon: 010-330 40 55