Du är här

Skanska i Sverige

Här hittar du information om Skanskas verksamhet i Sverige.

Stäng

Skandias nya hus speglar företaget

Skandias flytt från Sveavägen till Lindhagensterrassen är en av de största kontorsflyttar som genomförts i Stockholm. Den nya byggnaden speglar företaget som det är idag, det vill säga öppet och modernt.

Patrik Nyberg, ansvarig för lokaler och internservice på Skandia, berättar om den nya fastigheten.

Vad har flytten inneburit för företaget och alla medarbetare?

– Att skapa en byggnad som är kopplad till vårt varumärke var centralt för oss. Vi vill att byggnaden skulle stödja vårt sätt att jobba, det är viktigt att den speglar vår transparenta policy. Den nya byggnaden har gjort det mycket lättare för oss medarbetare att mötas spontant. Husets arkitektur skapar möten. Man stöter alltid på någon, oavsett om man är på väg till lunchrestaurangen, kaffemaskinen eller ett konferensrum.

Ni har valt att flytta till en ”GreenBuilding”, berätta.

– Naturligtvis är det viktigt att byggnaden möter alla miljökrav. Flytten gav oss också en chans att se över vår miljöstrategi. Vi har till exempel inventerat och uppdaterat vår printerpark. I vårt förra hus hade vi 350 skrivare, nu har vi 85. En förändring som både sparar på miljön och våra kostnader.

Som flyttansvarig på Skandia, hur tycker du att samarbetet med Skanska fungerat?

– Det har fungerat bra, tillsammans har vi nått de uppsatta målen. För mig personligen har det varit ett otroligt intressant projekt. Lika mycket tid som Skanska har ägnat åt bygget har vi lagt internt, en sådan insats är nödvändig om man vill nå ett bra resultat.