Du är här

Skanska i Sverige

Här hittar du information om Skanskas verksamhet i Sverige.

Stäng

Tändstickan

Grafiska vägen, 412 63 Göteborg

Ett blandat och levande kvarter

Upptäck Tändstickan – ett nytt kvarter i gränslandet mellan Göteborg och Mölndal, bara minuterna från Korsvägen. Detta är en plats där människor, idéer, företag och boende kan verka tillsammans för en mer inspirerande framtid. Vi vill att Tändstickan ska vara en modern blandstad som lever dygnet runt. Vill du vara med?

Här sitter ÅF idag med nära 600 medarbetare som arbetar med hållbarhetsfrågor och infrastrukturprojekt. Vi är i full gång med nästa steg i kvarteret som innebär att vi utvecklar och bygger ytterligare ett kontorshus.

Andra kontorshuset i kvarteret är färdigställt och fullt uthyrt. Hit flyttar ÅF med ytterligare medarbetare samt CAP, Sogeti och Handelsbanken in under våren 2016. Planeringen för det tredje kontorshus är redan i full gång.

Vår ambition är att kontorshuset ska LEED-certifieras, vilket innebär grönt byggande och låga driftskostnader.


Den goda arbetsplatsen
 

Kraven på en arbetsplats förändras över tiden. Dels beror det på att arbetsformer utvecklas dels på att verksamheten möter nya utmaningar och ställer nya krav. När vi på Skanska får möjligheten att utveckla en helt ny arbetsplats är hyresgästens visioner lika viktiga som dagens konkreta krav och önskemål.

Koncentration, kommunikation, samtal och möten. I varje verksamhet finns en lång rad olika aktiviteter som var och en kräver sitt av lokalerna. Oavsett hur de olika behoven är fördelade idag måste arbetsplatsen fungera även i morgon. Därför lägger vi stor vikt vid att flexibilitet – och kostnadseffektivitet vid eventuella förändringar – byggs in från början.
 

Vi tror på social hållbarhet

Lika självklart som att ta ansvar för miljön är det viktigt att bidra till ett bättre samhälle där människor kan utvecklas och förverkliga sina drömmar – oavsett bakgrund. I kvarteret Tändstickan kommer vi att satsa på människor i utanförskap och erbjuda långtidsarbetslösa chansen till ett riktigt jobb. Vi tror på Göteborg och dess framtid. 

I Tändstickan är det nära till allt: stora matbutiker, lunchrestauranger, kaféer, naturupplevelser i Änggården samt evenemangsstråket med Liseberg, Svenska Mässan och Ullevi. Här finns även gym som Sportlife och Itrim. Rakt över gatan ligger ett hotell, Best Western Hotell Mektagonen. Landvetter flygplats ligger bara en kvarts bilfärd bort, vilket gör läget perfekt för företag med internationella kontakter.

Goda kommunikationer gör att du inte är beroende av bil. Bra cykelvägar har byggts och en snabb cykeltur tar dig till Avenyn på tio minuter. Buss 761 och spårvagnslinjerna 2 och 4 passerar här. Närmaste spårvagnshållplats är Elisedal, bara 100 meter från huset. Restiden från Göteborgs city är cirka 11 minuter. Spårvagnen tar dig till Centralen på 13 minuter. Och om du ändå måste ta bilen finns det i plats i kvarterets parkeringshus .

Spännande planer

För kvarteret som helhet har vi satt upp flera viktiga visioner. Vi vill att kvarteret ska leva över dygnets alla timmar vilket uppnås med en mix av bostäder och kontor. Det ska bli en plats där man kan träffas, och där det finns mötesplatser för de som jobbar och bor här. Vi vill ha fler restauranger och göra en trevlig kvartersmiljö. Här ska finnas sköna platser att umgås på under lunchen och efter jobbet. I takt med att projektet fortskrider, kommer planerna att bli mer konkreta.

Företag i området: ÅF, Sappa, Cygate, Immunicum

Lediga lokaler i fastigheten

Loading...