Du är här

Skanska i Sverige

Här hittar du information om Skanskas verksamhet i Sverige.

Stäng

Österport, Malmö

Drottningtorget 14, 205 33 Malmö

Prisbelönt fastighet i hjärtat av Malmö

Med sitt centrala läge på Drottningtorget i Malmö, ligger fastigheten Österport idealiskt placerat. Här sitter ni i moderna och flexibla lokaler med endast fem minuters promenadväg till centralstation och Citytunneln.

I Österport kan vi erbjuda effektiva planlösningar som enkelt går att anpassa utifrån er verksamhet. Fastigheten har ett härligt ljusinsläpp som bidrar till en harmonisk arbetsmiljö. Alla lokalerna har av luftiga och öppna ytor, men det finns också gott om avskilda utrymmen för mindre möten och telefonsamtal.

Takträdgårdar bjuder in till spontana möten

På två av fastighetens plan har vi anlagt takträdgårdar. Här kan medarbetarna mötas över en kaffe under soliga dagar. Trädgårdarna är dessutom bra för miljön då de planterade sedumväxterna samlar upp regnvatten. 2011 vann Österports takträdgårdar första pris i Scandinavian Green Roof Association.

Omfattande och grön renovering

2006 till 2010 genomförde Skanska en omfattande och grön renovering av Österport. Genom renoveringen har fastighetens energiförbrukning sänkts med hela 34 procent. Renoveringen har dessutom lett till att fastigheten, som den första i Europa, fått miljöcertifiering Platinum i kategorin Existing Building enligt det internationella miljöcertifieringssystemet LEED (Leadership in Energy and Environmental Design).

Österport är dessutom miljömärkt enligt EU Green Building och vann 2012 Sweden Green Building Award i kategorin befintlig byggnad.

Gröna lokaler bidrar till välmående

Att sitta i en grön och LEED-certifierad fastighet innebär att luftkvalitet, temperatur, ventilation och insläpp av dagsljus är högprioriterade områden. Allt detta är sådant som påverkar medarbetarnas välmående. Genom att sitta i en certifierad fastighet finns möjlighet att minska sjukskrivningar och öka personalens hälsa och produktivitet.

Styrkor

 • Centralt men lugnt läge
 • Nära till stort utbud av butiker, restauranger, caféer
  och annan service
 • Goda kommunikationer med närhet till citytunneln,
  Malmö Centralstation och olika bussförbindelser
 • Garage under huset
 • Prisbelönt takträdgård
 • Låg energiförbrukning
 • Miljömärkt enligt EU Green Building och
  LEED Platinum

Idealiskt läge mitt i Malmö

Österport ligger på Drottningtorget och har ett idealiskt läge nära Malmö city. Här har du Malmö centralstation och Citytunneln på fem minuters promenadavstånd. Området har mycket goda kommunikationer. Från Drottningtorget finns täta bussförbindelser. För bilister finns garage under huset.

I grannkvarteret Caroli finns ett stort utbud av butiker, restauranger, caféer och annan service.

Lediga lokaler i fastigheten

Loading...