Du är här

Skanska i Sverige

Här hittar du information om Skanskas verksamhet i Sverige.

Stäng

Malmö Live

Fiskehamnspromenaden 11c, 211 18 Malmö

Arbetsplatser där Malmö möts

Malmö Live, som kommer att invigas sommaren 2015, är på en och samma gång ett konserthus, en kongressanläggning och ett hotell. Huset kommer vara fullt av liv och rörelse. Här möts Malmöbor och besökare för att lyssna på musik, äta en bit mat, delta i evenemang eller bara njuta av söderläget på de stora trädäcken längs med kanalen.

Det kontorshus vi uppför i samma kvarter blir en dynamisk och arkitektoniskt intressant byggnad med varierande höjder. Huset, på cirka 10 000 kvadratmeter, blir som högst nio våningar och bjuder på en fantastisk utsikt över Malmö. På några våningsplan har kontoren egen takterrass.

Arkitekturen är utformad av den danska arkitektfirman Dorte Mandrup Arkitekter. Precis som ett glimrande hav får fasaden liv i spelet mellan sol, ljus och skuggor. Det starka estetiska uttrycket bidrar till stadsbilden samtidigt som fasaden fungerar som en fast solavskärmning för ett mer behagligt inneklimat.

För nya sätt att arbeta

Vid Malmö Live får du moderna arbetsplatser i Malmös mest spännande område. Lokalerna är yteffektiva och flexibla och passar dig som ställer krav på samarbeten, flöden, processer och nätverk. Som hyresgäst har du möjlighet att skapa en kontorsmiljö som utgår helt från hur ni arbetar och som stöttar ert varumärke. Du kan forma olika miljöer för olika arbetssätt och få en arbetsplats där både medarbetare och kunder trivs. I entréplanet kommer det finnas publika mötesplatser med rum för café, lounge eller butiker.

Bra kommunikationer och grön profil

Kvarteret ligger så centralt du kan komma och läget gör det enkelt att pendla till Lund, Helsingborg och Köpenhamn. Det är bara ett par minuters gångväg till Citytunneln och Malmö C.

Malmö Live är ett grönt och hållbart projekt. Målsättningen är att utveckla hela området med så lite miljöpåverkan som möjligt. Vårt hus är precertifierat enligt det internationella miljösystemet LEEDs högsta nivå, platinium. Inflyttning beräknas kunna ske andra kvartalet 2015.

Puls och paus i kvarteret

Malmö Live kommer att bli ett nytt landmärke staden – ett levande kvarter, där människor bor och arbetar, med lummiga promenadstråk, uteservering vid vattnet och en anläggning som är öppen i alla riktningar.

Med ett kontor här kommer så mycket, så nära. Inte bara ett nytt konserthus och en högklassig kongressanläggning utan också restauranger, caféer och ett välkomnande hotell. Och i mötet mellan människor, musik och kultur uppstår nya, intressanta sammanhang. Vad sägs om att hålla en workshop på bryggan, gå på afterwork i skybaren eller gå på konsert med kollegorna?

Malmö Live ligger på Universitetsholmen, Malmös nya stadsdel som binder samman city med Västra Hamnen. Kvarteret sträcker sig längs med kanalen och bildar en bro mellan det gamla och nya Malmö. Här är Varvsstaden, Malmö högskola, Media Evolution City, SVT och Gamla Väster nära grannar. Kungsparken ligger bara någon minut bort och det är bekvämt gångavstånd till fiskehoddorna och Ribban.

Lediga lokaler i fastigheten

Loading...