Du är här

Skanska i Sverige

Här hittar du information om Skanskas verksamhet i Sverige.

Stäng

Kompositören

Arvid Tydéns allé, 171 63 Solna

Med takterrass i en grön oas

Kompositören är en toppmodern kontorsfastighet med adress i Ingenting, området som nu växer fram i Solna strax norr om Karlbergs slottspark. Intill Kompositören byggs det ca 700 bostäder – som hyresgäst blir du del av områdets liv och brus.

Den 15 000 kvm stora fastigheten har balkonger, takterrass och en grön uteplats – anslutning till uteplatsen finns en restaurang och i entréplan hittar du även ett café. Huset har sex våningar ovan mark och rymmer cirka 180 arbetsplatser per plan. Möjlig inflytt är satt till 2018.

Grön oas strax ovanför stan

Kompositören ligger i området Ingenting. Här bygger Skanska ytterligare ett kontorshus (Illustratören) och det byggs flera bostadshus. Området är en grön oas strax norr om Stockholms innerstad – närmaste tunnelbana är Västra skogen. Du sitter lite för dig själv, och har samtidigt nära till pärlor som Pampas Marina och Karlbergs slottspark.

Plats med anrik historia

Platsen är sedan lång tid tillbaka känd som Ingentingskogen, en gång en populär tillflyktsort för bland andra Bellman och Tobias Sergel. Precis norr om Kompositören finns kvarteret Laboratoriet med park och byggnader av arkitekt Gunnar Asplund, känd för Stockholms stadsbibliotek och Skogskyrkogården.

Tunnelbana, buss och E4:an

Ingenting har bra kommunikationer. Närmaste tunnelbana är Västra skogen och flera busslinjer passerar området. Precis intill finns E4:an och nybyggda Bolstomtavägen som ger smidig tillfart österifrån.

Bostäder i Ingenting

 • Alm Equity utvecklar ca 500 lägenheter i projekten Skalden och Poeten.
  Poetens 220 lägenheter beräknas vara inflyttningsklara 2018/2019.
  Läs mer om Poeten
  Läs mer om Skalden
 • HSB utvecklar 237 lägenheter i projekten Ektorget och Diktaren.
  Ektorgets 117 lägenheter är inflyttningsklara från december 2015 till maj 2016.
  Läs mer om Ektorget
  Diktarens 120 lägenheter beräknas vara inflyttningsklara från våren 2018.
  Läs mer om Diktaren
 • SSM utvecklar 266 lägenheter i projektet The Lab. De första lägenheterna beräknas vara klara för inflyttning hösten 2016.
  Läs mer om The Lab

Loading...