Du är här

Skanska i Sverige

Här hittar du information om Skanskas verksamhet i Sverige.

Stäng

Juvelen

Uppsala

Kan ett hus bidra till företagets lönsamhet?

Såväl forsning som förnuft säger att människor som mår bra på jobbet också presterar bättre. Så varför byggs inte fler hus med den utgångspunkten? I Juvelen kommer människorna först. Och att det kommer påverka företagen där är självklart.

Här slösas ingen energi, den skapas.

Att säga att Juvelen tänjer på gränserna på hur hållbar en kontorsbyggnad kan vara är ingen överdrift. Byggnaden kommer att bli ett noll-energihus som med hjälp av solceller och vindkraft kommer att producera lika mycket energi som byggnaden använder. Ett eget patenterat system för kylning bidrar också till en minskad energianvändning. Ambitionen är att skapa ett attraktivt designat hus som samtidigt är energisnålt, har god inomhusmiljö och innehåller sunda material. Ett hus unikt i sitt slag.

Välkommen till Sveriges minsta storstad

Aldrig tidigare har så många velat bo och leva i Uppsala. Staden växer med en fullsatt stadsbuss i veckan och dragningskraften ser bara ut att öka. Här finns alla de bekvämligheter och den dynamik som det anstår en storstad, samtidigt som det finns ett lugn och en närhet till allt. I Juvelen befinner du dig mitt i.

Uppsala Entré – stadens nya city

Ett nytt slags city växer fram längs Stationsgatan direkt öster om järnvägen. Här sjuder det av nya tankar och energi. Juvelen är den sista pusselbiten. Den korta promenaden till Uppsala Resecentrum kan knappt ens räknas i minuter. Ytterligare en liten bit bort hittar du Uppsala Konsert & Kongress och Stora torget. I Uppsala Entré finns all tänkbar närservice – apotek, mataffär, restauranger och butiker. Och utbudet kommer bara att öka.

Att vara nära är att kunna ta dig var du vill

I Juvelen kan du ha ena benet på språng, vart du än ska i världen. Tågen och bussarna startar utanför knuten och med SL-pendeln tar du dig till Arlanda på under 20 minuter. I Juvelen finns dessutom gott om plats för cyklar, och du som behöver bil kan parkera i Centralgaraget ett stenkast bort.

Loading...