Du är här

Skanska i Sverige

Här hittar du information om Skanskas verksamhet i Sverige.

Stäng

Citygate

Ullevigatan/Fabriksgatan, Göteborg

Citygate - Göteborgs nya landmärke


I det expansiva området Gårda utvecklar Skanska ett nytt kontorshus intill stadens arenor och evenemangsstråk. Det är en kontorsbyggnad som ligger i framkant när det gäller arkitektur och konstruktion. Dessutomen ledstjärna när det gäller socialt hållbara byggprojekt.

Huset kommer att präglas av öppenhet och nytänkande, vara inkluderande och uthålligt.
Fastigheten kommer att tillföra Gårda området moderna arbetsplatser med plats för möten och kreativitet. Ett hus med ett levande entréplan där vi kan erbjuda kreativa mötesplatser och service i toppklass såsom restauranger, mötesplatser och co-working kontor (gemensam och delad arbetsplats) för såväl hyresgäster som människor i området. Högst upp i huset kommer man att kunna blicka ut över staden ur ett helt nytt perspektiv.

Vår strävan är att utveckla huset med en så liten miljöpåverkan som möjligt, och med en certifiering enligt det internationella miljösystemet LEED.

Det unika huset utvecklas tillsammans med den världsberömda danska arkitektbyrån Henning Larsen
Architects och har beräknad byggstart under 2017. 

 

 

 

Välexponerat läge

 

Detta kontorshus ligger i ett välexponerat läget precis vid Ullevimotet i direkt anslutning till E6/E20. 

I området finns ett flertal lunchrestauranger och caféer idag. Vid Gårdatorget finns Handelsbankens kontor. Focus affärscentrum ligger i närheten med en av Göteborgs bästa livsmedelsbutiker, apotek, Systembolag, frisör, skomakare, och ytterligare specialbutiker.

Fastigheten ligger i direkt anslutning till Ullevi och med promenadavstånd till Svenska Mässan, Liseberg och Avenyn och hela citys serviceutbud.

Kommunikationer:

För den som väljer att ta bilen ligger E6/ E20, riksväg 45 och riksväg 40 mot Landvetter flygplats i direkt anslutning till fastigheten. Parkering kommer det att finns gott om i huset. Även cykelparkering är något som vi prioriterar. Med kollektivtrafiken är det enkelt att ta sig till kontoret. Spårvagn-, buss- och pendeltågsförbindelser finns på promenadavstånd vid Ullevi, Stampen, Lisebergsstationen och Korsvägen.

Loading...