Du är här

Skanska i Sverige

Här hittar du information om Skanskas verksamhet i Sverige.

Stäng

Kommande projekt

Vi arbetar kontinuerligt med att utveckla nya projekt runt om i landet. Just nu planerar vi lägenheter i olika storlekar och i olika områden. Läs mer om våra kommande projekt och se om du hittar något som passar just dig.

Bekvämt boende i Limhamns Sjöstad

Med närhet till småbåtshamn, Ribersborgs strand och rekreationsområde samt Limhamns centrum kommer Skanska Hyresbostäder att uppföra omkring 140 hyreslägenheter i attraktiva Limhamns Sjöstad. Här kommer bostäder med blandade upplåtelseformer att utvecklas tillsammans med en park, förskola och en viss del kommersiell service. I området planeras även ett parkeringshus. Här bor man i en lugn miljö mellan Öresunds kustlinje och Limhamns pittoreska stadskärna där man bl.a. hittar apotek, bank, bibliotek, vårdcentral, butiker, restauranger och caféer. I Limhamn finns även flera förskolor och en 0-9 skola. Gymnasieskolor och högskola finns inom ett par kilometer. Härifrån når man också med cykel, bil eller buss snabbt och lätt centrala Malmö liksom den nya stadsdelen Hyllie i söder.

Planerad inflyttning 2018/19.

Malmö, Citadellskajen - Nära hav, kultur och nöjen

Längs Citadellskajen, nästan mitt i Malmös centrum, planerar vi att bygga 54 moderna lägenheter. De yteffektiva lägenheterna har ett, två eller tre rum och kök. Här bor du i ett av Malmös mest attraktiva områden med gångavstånd till hav, kultur, kommunikation, park, shopping och restauranger.

Läget vid Malmöhus Slott och kanalen är rogivande samtidigt som du har nära till händelsernas centrum – ett stenkast bort ligger Malmö Live med stadens nya konserthus och kongress. På promenadavstånd finns nedgången till Citytunneln, Malmö Högskola, Universitetsholmen och centralstationen. Västra Hamnen och Ribbergsborgs strand ligger också nära. Inflyttning är beräknad till 2018.

Lomma - Nära hav och stad

Vid infarten till Lomma kommer Skanska Hyresbostäder under 2016/2017 att bygga cirka 110 hyreslägenheter. Lägenheterna har mellan två och fyra rum och kök. Alla har uteplats eller balkong i sydvästläge för sköna stunder i solen. Genomtänkta planlösningar med gedigna material ger ett bekymmersfritt boende. De översta våningarna bjuder på vacker utsikt över sundet. 

Den grönskande utemiljön har utformats för att stimulera till lek, umgänge och trivsel. I närområdet finns bland annat restaurang och mataffär; här planeras också en ny förskola.

Läget kan knappast bli bättre. Lomma centrum och populära Lomma Beach ligger bara fem minuter cykeltur bort.  Både Lunds och Malmös centrum når du på 10 minuter med bil eller 20 minuter med cykel. En busshållplats med hög turtäthet ligger endast två minuters promenad bort. Kort sagt: här är det nära till allt. Inflyttning är beräknad till 2018.

 

Malmö, Kv. Spårvagnen – kommunikativt läge nära centrum

I centrala Malmö, mellan Nobelvägen och Föreningsgatan, ligger området ”Spårvägen”. Området har ett utmärkt kommunikativt läge med bland annat Malmö central och centrum inom 10 minuters promenad. Här planerar Skanska Hyresbostäder att uppföra ett modernt och miljöriktigt bostadshus med 40 hyreslägenheter. De ljusa och väldisponerade lägenheterna är genomgående och har balkonger eller uteplatser i bästa syd- och västläge.

Huset inrymmer lägenheter från 1 RoK upp till generösa 4 RoK om nära 100 kvadratmeter. Samtliga lägenheter håller en genomgående hög standard och erbjuder bra förvaringsmöjligheter. Utöver detta kommer det finnas möjlighet att hyra extra förrådsutrymme.

I anslutning till kvarteret finns en förskola vars lekplatser och övriga utemiljö kan nyttjas av barnfamiljer och ungdomar även utanför skoltid. Ett parkeringshus kommer att uppföras i området bara några hundra meter bort. Men de som åker kollektivt behöver heller inte gå långt - här finns nämligen flera busshållplatser och många linjer med hög turtäthet.  Inflyttning planerad under hösten 2017.