Du är här

Skanska i Sverige

Här hittar du information om Skanskas verksamhet i Sverige.

Stäng
Vad: Byggnad
Kund: Malkin Holdings
Område: New York
Byggnadsår: 2008

Empire State Building

/Ikon i nya kläder

LEED® Platinum för New Yorks stolthet.

Skanska USAs flaggskeppskontor på 32:a våningen i Empire State Building certifierades 2009 med LEED® Platinum för kommersiella interiörer, den högsta nivån inom United States Green Building Councils miljöcertifiering. Skanska blev därmed den första LEED®-certifierade hyresgästen i Empire State Building.

– Det visar att du kan uppnå fantastiska resultat utan att behöva kompromissa. Det Skanska och Empire State Building gör med en blygsam ökning av investeringarna ger en betydande avkastning och resultat över tiden. Och det handlar inte bara om att investeringen betalar sig, utan om att investeringen genererar vinst, säger Anthony E. Malkin.

De hade en vision

– När Skanska kom till oss var vi redan i planeringsstadiet för ombyggnaden av Empire State Building. De hade en vision. De såg inte bara vad vi hade gjort utan även vad vi höll på att göra. Inte bara var vi befann oss utan även vart vi var på väg. De bidrog med en del riktigt bra synpunkter om vad man kan göra med lokalerna, säger Anthony E. Malkin.

Förbättringarna av Skanskas kontor gav samtliga anställda en arbetsplats med utsikt, fantastisk utsikt dessutom, dagsljus och en hållbarare arbetsmiljö.

Skanska uppnådde nivån LEED® Platinum genom en kombination av gröna standardlösningar, som snålspolande toaletter och återvinning av allt avfall, både från hyresgästernas verksamhet och från bygget.

Skanska använde sig av förnybart material när så var möjligt och minskade också betydligt energi- och vattenanvändningen. Därmed bevisade man att även en gammal byggnad kan ”grönska” utan merkostnader för hyresgästerna sett över hela hyrestiden.

– Kostnaden för att inte vara grön räknas inte in i budgeten i dagsläget, så det faktum att man kan få de gröna delarna av projektet att gå jämnt upp är utmärkt. Dessutom ligger det ett ekonomiskt värde i att energieffektiviteten ökar, och det är en avgörande punkt, säger Anthony E. Malkin.

Många steg

– Om man ser närmare på de åtta åtgärder vi har vidtagit för att förbättra energieffektiviteten har en av dem nio procents effekt, och övriga sex procent eller lägre effekt. Det finns inga undermedel att ta till, bara många bäckar små.

– På Skanskas kontorsdel har vi en avskrivningstid på cirka fyra år, och för Empire State Building handlar det om tre års avskrivningstid. Men nuvärdet är otroligt positivt med omkring 10 procent kapitalavkastning på Skanskas investering. För oss är det ännu fördelaktigare, eftersom vi kommer att äga byggnaden under lång tid framöver.

– För mig handlar allt om att få bästa möjliga ekonomiska resultat. Om man vill förändra världen måste man ändra Wal-Mart. Om man vill förändra folks köpbeteende måste man gå ut med ett bättre erbjudande på marknaden. Men det måste vara bättre på riktigt, inte bara billigare. Något som ger mer värde och större avkastning.

– Det här projektet har varit vägledande för hur vi hanterar våra hyresgäster när de kommer till Empire State Building. Vi visar dem Skanskas kontor. Vi säger, titta vad den här hyresgästen gjorde och se på resultatet, säger Anthony E. Malkin.

Fakta:

Ägare: Malkin Holdings
Yta: 32:a våningen, 2 300 kvadratmeter
Miljöcertifiering: LEED Platinum CI (Kommersiell interiör)
Färdigställt år: 2008 (byggt 1931)

 

01. Skanskas USAs flaggskeppskontor på 32:a våningen i Empire State Building i New York har uppmärksammats för banbrytande hållbarhetsarbete. Kontoret ses nu som ett exempel på hur andra hyresgäster kan dra nytta av Skanskas gröna initiativ.

02. Skanska uppnådde nivån LEED® Platinum genom en kombination av olika gröna standardlösningar, som snålspolande toaletter och återvinning av allt avfall, både från hyresgästernas verksamhet och från bygget.

03. Ett kontor med utsikt. Kontoret på 32:a våningen i Empire State Building har fönster åt fyra håll. Den öppna planlösningen gör att även de som inte har fönsterplats kan njuta av dagsljuset.

Alla

Vi firar våra första 125 år

Manhattans broar

» Räkna med mig! – Öresundsbron

En verklig genväg – Autostrada A1 i Polen

Säkrare skolvägar – så byggde vi motorvägen Autopista Central

Goda grannar - 10th Street i Washington D.C.

Ska vi bada? Hammarby Sjöstad, ett nytt sätt att leva i en hållbar stad

Sugen på information? MetLife Stadium i siffror

BoKlok - Hemtrevnad i platta paket

Direktsändning från Nya Karolinska Solna

Kyla som förlösande ingrediens – med envishet genom Hallandsås

Svindlande höjder - Empire State Building

Fågel, fisk eller mittemellan? Gissa höjden på Heron Tower