Du är här

Skanska i Sverige

Här hittar du information om Skanskas verksamhet i Sverige.

Stäng
Vad: Byggnad
Område: Washington D.C., USA

10th Street i Washington D.C.

/Vita husets gröna granne

Perfekt USA-entré

Det planerade projektet på 733 10th Street mitt i Washington D.C., bara fyra kvarter från Vita huset, var perfekt som Skanskas första kontorsutvecklingsprojekt i USA.

Den ursprungliga byggherren fick finansieringsproblem på grund av den ekonomiska krisen 2008 men då kunde Skanska träda in och erbjuda de medel som behövdes för att projektet skulle bli verklighet.

First Congregational United Church of Christ lade ner mycket tid, kraft och böner på projektet. Det saknades bara finansiering. När Skanska kom in i bilden och kunde finansiera bygget blev det äntligen av.

Församlingen ägde marken och behöll den i sin ägo tillsammans med kyrkodelen. Skanska fick rättigheterna för att utveckla och bygga moderna, miljövänliga och flexibla kontorslösningar ovanför kyrkan.

Ett extremt bra läge

Byggplatsen på 733 10th Street har ett extremt bra läge i East End, nära affärsdistriktet och till tunnelbanestationerna Metro Center, störst i D.C., och Gallery Place. Det är två centrala stationer där stadens samtliga fem tunnelbanelinjer passerar.

En skinande kub

Församlingen har totalt 2 300 kvadratmeter fördelat på halva bottenvåningen och hela första våningen. Byggnaden är tio våningar hög och det finns totalt 15 900 kvadratmeter att tillgå i den stora, skinande kuben. Byggnadens glasfasad reflekterar himlen.

– Vi ville ha en universalbyggnad med en kyrkosal som var lättillgänglig, vacker och fylld med ljus. Den skulle uppfylla våra krav på miljöcertifiering [LEED Gold] och möta dagens behov hos församlingen och våra grannar i innerstaden, säger Meg Maguire, ordförande för församlingens byggnadskommitté sedan projektets början.

Lockar hyresgäster

Närheten till statliga myndigheter och organ gör att byggnaden lockar många hyresgäster. Stora delar av byggnaden hyrs ut till National Association of Manufacturers och CMGRP Inc., ett konglomerat med PR- och lobbyföretag.

Högsta våningen och halva åttonde våningen hyrs av Sound Exchange, den organisation i USA som ansvarar för att samla in och distribuera royaltyn från internetsändningar (webbradio och streaming) till artister och upphovsmän. Halva bottenvåningen kommer att upptas av en restaurang.

Kontorsvåningarna har en yttre kontorsdel med en obruten fönsterrad och konferensrum samt en inre del med kontor, sammanträdesrum och allmänna utrymmen. Den unika planlösningen utnyttjar ytorna effektivt, med flera hörnkontor där man har en enastående utsikt över innerstadens skyline.

Byggnaden får en huvudentré i två våningar med glastak, samt ett parkeringsgarage med 139 parkeringsplatser i källaren.

Byggnaden är det första investeringsprojektet för Skanska Kommersiell Fastighetsutveckling USA och byggs av Skanska USA Building.

Den LEED Gold-certifierade byggnaden har flera gröna inslag:

Energi: Uppskattningsvis 14,5 procent lägre årlig energikostnad. Högpresterande glas med låg solvärmelast. Lågenergibelysning i parkeringsgaraget.
Grönt tak: Översvämningsskydd vid skyfall. Förhindrar uppkomsten av UHI, värmeöar, som är varmare än kringliggande områden.
Byggavfall: 75 procent eller mer av byggavfallet har återanvänds och ej gått till deponi. Återanvändning av återvunna delar från tidigare byggnader.
Inomhuskvalitet: Koldioxidsensorer reglerar luftintaget för optimal ventilation. Låga gränsvärden för lättflyktiga organiska ämnen (VOC), som lim, tätningsmedel, färg och beläggningar. Den unika planlösningen utnyttjar ytorna effektivt.

Fakta:

Byggherre: Skanska Kommersiell Fastighetsutveckling USA
Höjd: 10 våningar
Yta: 18 800 kvadratmeter
Miljöcertifiering: LEED Gold
Läs mer på: www.skanska.com/10thstreet

 

01. Att få utveckla nya kontorsprojekt mitt i centrum i en storstad är något sällsynt förekommande men Skanska fick denna unika chans på 733 10th Street, mitt i Washington D.C.

02. Den LEED Gold-certifierade byggnaden har flera gröna inslag, som högpresterande glas med låg solvärmelast, lågenergibelysning i parkeringsgaraget, översvämningsskydd vid skyfall, förebyggande av UHI – värmeöar i stadsmiljö, samt koldioxidsensorer som styr friskluftsintaget för optimal ventilation.

Alla

Vi firar våra första 125 år

Manhattans broar

» Räkna med mig! – Öresundsbron

En verklig genväg – Autostrada A1 i Polen

Säkrare skolvägar – så byggde vi motorvägen Autopista Central

Goda grannar - 10th Street i Washington D.C.

Ska vi bada? Hammarby Sjöstad, ett nytt sätt att leva i en hållbar stad

Sugen på information? MetLife Stadium i siffror

BoKlok - Hemtrevnad i platta paket

Direktsändning från Nya Karolinska Solna

Kyla som förlösande ingrediens – med envishet genom Hallandsås

Svindlande höjder - Empire State Building

Fågel, fisk eller mittemellan? Gissa höjden på Heron Tower