Du är här

Skanska i Sverige

Här hittar du information om Skanskas verksamhet i Sverige.

Stäng

Förmåner

Våra medarbetare har gjort Skanska till det globala och framgångsrika företag som det är i dag. Tillsammans med våra kunder är medarbetarna vår viktigaste tillgång och därför erbjuder vi alla våra anställda ett antal förmåner. Exempelvis kan alla som är fast anställda bli aktieägare i företaget med förmånliga villkor. Föräldrautfyllnad och friskvårdsbidrag är två andra exempel på förmåner som alla anställda på Skanska har.

Enkelt och förmånligt aktieägande i Skanska

2008 införde vi SEOP (Skanska Employee Ownership Program) som är ett aktiesparprogram för alla som är fast anställda. Programmet har blivit en succé och i dag är medarbetarna den femte största ägargruppen i företaget.

Genom SEOP kan alla våra medarbetare i världen enkelt köpa aktier i Skanska. Programmet belönar dig på två sätt: genom att ge dig matchningsaktier och genom att dela ut prestationsaktier utifrån din affärsenhets resultat.

Föräldrautfyllnad

Vi vill öka jämlikheten och uppmuntrar därför både pappor och mammor att vara föräldralediga. Föräldrautfyllnaden innebär att vi som arbetsgivare skjuter till en del av mellanskillnaden mellan lönen och försäkringskassans utbetalning. Du kan få 90 procent av din ordinarie lön i upp till sex månader.

Friskvårdsbidrag

Friskvård och hälsa tycker vi är viktigt. När våra medarbetare är friska och mår bra så går det också bättre för företaget. Alla Skanska-anställda erbjuds friskvårdsbidrag på upp till 2500 kronor per år. Vi har också avtalspris på många träningsställen runt om i Sverige.

Personalkortet

Som anställd på Skanska får du Personalkortet laddat med rabatterbjudanden hos olika butiker och företag. Det är rabatter på allt från bilhyra och färg till hemelektronik och frisörer.

IVF och ögonoperation med bruttolöneavdrag

Som medarbetare på Skanska har du möjlighet till ett förmånligare pris vid specifika hälso- och sjukvårdsbehandlingar. Vi vill bidra till våra medarbetares livskvalité, och erbjuder därför bruttoavdrag vid behandlingar som faller utanför allmän sjukvård. Förmånen att göra ett bruttoavdrag kan du använda dig av om du exempelvis gör en IVF-behandling (provrörsbefruktning), eller annan fertilitetsbehandling. Vill du korrigera ett synfel genom t ex laserbehandling får du som medarbetare också ett reducerat pris genom bruttoavdraget.

Bra försäkringar

Som stort företag har vi möjlighet att förhandla fram bra försäkringar till våra anställda. Exempelvis erbjuder vi alla anställda att mycket förmånligt teckna reseförsäkringar som gäller för hela familjen.

Rikt föreningsliv

Det finns många olika föreningar inom Skanska där du och dina kollegor kan träffas och sporta, besöka kulturella evenemang och liknande. Förutom att det är roligt så ger det dig även möjlighet att utveckla ditt nätverk inom Skanska.