Du är här

Skanska i Sverige

Här hittar du information om Skanskas verksamhet i Sverige.

Stäng

”Ingen dag är den andra lik”

Gisela Nylund arbetar som kundkoordinator på ett byggprojekt i Stockholm och älskar att vara med och skapa byggnader som kommer att stå kvar under många generationer framöver.

Vad gör du?

Jag arbetar som kundkoordinator på ett byggprojekt i centrala Stockholm. Vi bygger över 450 lägenheter här, och mitt jobb är att hjälpa dem som har köpt en lägenhet med deras val av tillbehör och installationer. Här ingår allt från badrumskakel till tapeter och val av kökshandtag – allt med målet att säkerställa att kunderna kommer att bli nöjda med sina val.

Sedan har jag ansvaret för att allt de har beställt faktiskt finns i deras nya hem. Jag har nära kontakt med byggarbetarna på platsen – man kan säga att jag är länken mellan dem och slutkunden. Jag följer kunden på hela resan från att de undertecknar avtalet till dess att deras hem är redo för inflyttning.

För att hålla köparna informerade om vad som händer med bygget använder vi oss av Twitter samt en blogg, och båda uppdateras regelbundet med nyheter och bilder. Det är mycket uppskattat.

Även om jag har massor av andra arbetsuppgifter handlar mitt jobb i första hand om att ta hand om köparna.

Vad motiverar dig?

Det är fantastiskt att få vara med och skapa någonting. Det vi bygger kommer att stå kvar under många generationer och jag älskar att jag kan peka på en byggnad när jag kör förbi och säga ”jag hjälpte till att bygga den”.

Att hjälpa människor att få sitt drömhem är också motiverande – att se hur deras ansikten lyser upp när de kliver över tröskeln för första gången.

Jag lär mig hela tiden nya saker. Ingen dag är den andra lik.

Vilka är de största utmaningarna?

Min största utmaning är självklart att leva upp till kundernas höga förväntningar eller, mer korrekt, att se till att våra produkter gör det. Skanska är ett välkänt företag som många människor har hört talas om och vi behöver vårda vårt varumärke så bra vi kan och i bästa fall ge dem lite mer än vad de har förväntat sig!

Varför Skanska?

Jag började på Skanska för fem år sedan efter lika många år på ett annat byggföretag. Anledningen till att jag kom till Skanska var för att jag vill arbeta i ett stort, stabilt och välkänt bolag där jag kunde utvecklas både yrkesmässigt och personligen. Det har alltid funnits utvecklingsmöjligheter för mig tack vare många sorters arbetsuppgifter och olika slags utbildningar som erbjuds. Jag bytte arbete för ett år sedan men blev kvar i koncernen – vilket visar hur man kan växa med Skanska.