Du är här

Skanska i Sverige

Här hittar du information om Skanskas verksamhet i Sverige.

Stäng

Globala möjligheter

På Skanska kan du jobba globalt på olika sätt. Delta i ett utbytesprogram eller sök en tjänst utomlands. Trivs du bäst hemma? Du kan jobba i internationell miljö hos oss.

Skanska har varit verksam utanför Sverige sedan 1897 och genomsyras av en internationell prägel. På våra byggarbetsplatser och kontor finns medarbetare från flera olika länder som alla drar lärdom av varandra. Som anställd på Skanska har du också chansen att jobba utomlands. Du får en bättre förståelse för Skanska och din roll i ett internationellt företag. Dessutom lär du känna en ny arbetsmiljö, nya arbetssätt och nya idéer.

Utbytesprogram

Ett av våra utbytesprogram heter Skanska Unlimited. Under tre till sex månader deltar du i ett projekt någonstans i världen eller inom en annan affärsenhet i Sverige. Programmet är öppet för alla tjänstemän i alla roller och åldrar, men du måste ha varit anställd i två år.

Skanska Stretch är en ledarskapsutbildning som följs av ett internationellt uppdrag på sex till tolv månader. Unga talanger inom Skanska nomineras till det välplanerade och givande programmet handfull lyckliga.

Vi erbjuder även andra vägar för dig som vill ut i världen.

Skanska Unlimited tar dig ut i världen

“Det kommer att bli en erfarenhet för livet”

Kristin Nilsson, USA

“Alla gjorde allt för att jag skulle trivas”

Dan Robertsson, Brasilien

“Det var en givande och lärorik erfarenhet.”

Kristina Lundblad, PolenSök jobb utomlands

Vi är verksamma i stora delar av Europa och i USA. Sök ett jobb i ett annat land och få erfarenheter för livet. När du får hemlängtan så packar du dina nya erfarenheter i bagaget och tar med dem hem till Sverige.

Internationella projekt

Jobba internationellt utan att flytta utomlands. Skanska jobbar med många stora internationella projekt. Nya Karolinska Solna är ett exempel där folk från många länder jobbar tillsammans och utbyter erfarenheter. Skanska Sverige och Skanska UK driver projektet och 30 nationaliteter finns representerade på byggarbetsplatsen. 

"Jobbet i London blev en fantastisk chans för hela familjen."

Niklas Franck, Kommunikationsansvarig »

Internationella nätverk

I våra internationella nätverk utbyter vi idéer och erfarenheter genom seminarier och gemensamma kunskapsbanker. Diskutera och ställ frågor i ett forum och knyt värdefulla kontakter.