Du är här

Skanska i Sverige

Här hittar du information om Skanskas verksamhet i Sverige.

Stäng

Förändringsledare

Förändringsledaren utvecklar företagets styrning och arbetssätt. Björn Flygare har arbetat länge på Skanska men är ny på tjänsten som förändringsledare. Han sitter i Stockholm men arbetet innebär att han har kontakt med medarbetare på hela Skanska.

Björn Flygare har jobbat på Skanska sedan 2003 i olika ekonomifunktioner. Nu har han tagit steget vidare och börjat jobba som förändringsledare.

Vad innebär rollen som förändringsledare?

– Det handlar om att definiera arbetssätten och hur vi ska jobba, vi ska ha ett system som stödjer oss på ett så bra sätt som möjligt. Jag är med i ett förändringsprogram som utvecklar vår styrning och våra arbetssätt inom ekonomi. Eftersom det är svårt att dra gränsen handlar det till stor del om verksamhetsstyrning också.

– Just nu är vi i ett utvecklingsskede och det går att likna mitt jobb vid en hög med trådar som behöver sorteras och redas ut. Kan det här bli bättre? Vad händer om vi byter till det här systemet? Vilka blir konsekvenserna om vi gör så här? Vi är tre förändringsledare med olika ansvarsområden; vi driver egna frågor men bollar med varandra eftersom allt hänger ihop.

Vad krävs för att lyckas med ditt arbete?

– Det gäller att träffa mycket folk och höra hur de jobbar. Du brinner för utveckling och tycker att det är kul med verksamhetsstyrning och ekonomi. Och så måste du ha erfarenhet av förändringsfrågor. Jag har ett stort kontaktnät inom Skanska eftersom jag jobbat på olika enheter och på olika platser i landet. Det går inte att kunna allt men det underlättar att veta var man ska söka svaren.

– En stor utmaning är att få med alla på en förändring. Du ska vara bra på att involvera andra medarbetare och lyssna. Det känns extra roligt när jag har träffat någon och fått höra om dennes vardag. Att få människor positivt inställda till förändring, det ger en kick i mitt fortsatta arbete.

Varför valde du att jobba som förändringsledare?

– Det är en stor intellektuell utmaning samtidigt som du får arbeta med människor. När vi bygger ett hus vet vi från början hur det ska ut när det är klart. I startskedet av ett förändringsprojekt vet vi ännu inte hur slutprodukten kommer se ut. En annan tjusning med rollen är att jag kan styra mitt arbete; ingen dag är den andra lik.

Det här jobbar förändringsledaren med

Förändringsledaren utvecklar företagets styrning, arbetssätt och system så att verksamheten blir mer effektiv och kompetens tas tillvara. Du har spetskompetens inom det område du ansvarar för. Du har erfarenhet av förändringsarbete och ett stort intresse för människorna i organisationen.

Bakgrund och viktiga egenskaper

För att arbeta som förändringsledare behöver du en ekonomisk högskoleutbildning och minst fem års relevant arbetslivserfarenhet.

Stor kunskap om Skanskas verksamhet och ett väl utvecklat nätverk är en viktigt för att bli en bra förändringsledare på Skanska. Men du kan också ha mångårig erfarenhet av förändringsarbete i andra komplexa, decentraliserade organisationer.

Det är viktigt att du är social och lyhörd eftersom du ska fånga upp problem och önskemål i verksamheten. Du måste också kunna hantera motstånd. Har du erfarenhet från projektledning är det ett plus.

Driven, engagerad, lyhörd och bra på att jobba självständigt är några andra viktiga egenskaper för en förändringsledare.