Du är här

Skanska i Sverige

Här hittar du information om Skanskas verksamhet i Sverige.

Stäng

Programupplägg

Skanska P³ löper under ditt sista utbildningsår, du startar strax innan du gått klart ditt andra år. Nyfiken på hur ditt år som Skanska P³:a kommer se ut? Här kan du läsa om de olika programpunkterna.

Antagning till programmet

Sista ansökningsdagen till programmet är 1 december. Därefter följer vår rekryteringsprocess där vi genomför intervjuer i två steg. Den 28 februari ger vi slutgiltigt besked till samtliga sökande.

Vad vill du jobba med?

Vad du än vill göra, kan du göra det hos oss. Det är därför viktigt att vi får veta vad du vill arbeta med och var du vill bo efter din examen. Vi utgår från dina intressen och önskemål och matchar dig med rätt verksamhetsområde inom Skanska. Det innebär att du kommer att ha ditt sommarjobb, skriva ditt ex-jobb och ha din chef i det område som passar dig bäst.

När programmet startar får du kontakt med din chef som följer dig under hela din tid i Skanska P³. Tillsammans planerar ni sommarjobb och ex-jobb så dessa perioder blir så givande som möjligt. Det är också med din chef som du diskuterar en framtida anställning. Du kommer även att få många råd, tips och stöd av dina blivande kollegor. 

Så här ser ditt år ut

Startträff
Inspirerande dagar då du lär känna de andra deltagarna och får din första inblick i vår verksamhet.

Sommarjobb 
Under ditt sommarjobb får du lära dig mer om vad byggproduktion innebär hos oss på Skanska.

Ledarskapsutbildning 
Under en intensiv vecka fokuserar vi på grundläggande ledarskap och gruppdynamik.

Produktionsträff 
Under två dagar spännande dagar lär vi oss mer om produktion och träffar erfarna medarbetare.

Ex-jobb 
Tillsammans med din chef diskuterar du fram ett ex-jobb. Du skriver ex-jobbet i den verksamhet du tillhör.

Studieresa 
Programmet avslutas med en studieresa till något utav Skanskas projekt som är intressant ur byggsynpunkt. Besöket ger dig en unik inblick i Skanskas verksamhet och kunskap om våra byggprocesser och arbetssätt.