Du är här

Skanska i Sverige

Här hittar du information om Skanskas verksamhet i Sverige.

Stäng

Skanska P³

Är du en positiv, engagerad problemlösare som vill du jobba ute där det händer, på ett av världens ledande byggföretag? Då bör du söka till Skanska P3.

Startträff 21 och P3 2016 med Johan Karlström

Skanska P3 ger dig praktiska kunskaper och erfarenheter. Studentprogrammet ger dig som studerar till högskoleingenjör en unik möjlighet att prova på hur det är att jobba med i byggproduktion inom bygg och anläggning. P3 står för person, produktion och praktik, vilket är precis vad vi fokuserar på i programmet.

Genom Skanska P3 får du de bästa förutsättningarna att ta de första kliven in i din kommande yrkesroll som byggingenjör hos oss på Skanska. Genom personliga möten bygger du nätverk för din framtid.

Vill du veta mer kring vad vi erbjuder dig som deltagare i Skanska P3? Läs mer om programmet här.

Är du den vi söker?

Betygen säger inte allt, vi söker dig som brinner för byggproduktion och ser Skanska som din framtida arbetsgivare. Vi tror att du är en engagerad och ödmjuk person som vill lära för ditt framtida arbetsliv. Vi söker personer som vill leda andra och är kreativa problemlösare. På Skanska gillar vi mångfald och hoppas på sökande med olika bakgrund.

Skanska P3 påbörjas under ditt sista utbildningsår och pågår parallellt med dina ordinarie studier fram till examen. För att få söka till Skanska P3 ska du gå andra året på en högskoleutbildning (180 hp) med inriktning mot bygg & anläggning eller fastighet. Du har hunnit ta minst 60 poäng. Studenter vid följande skolor är välkomna att söka.

Bergsskolan i Filipstad
Chalmers
Högskolan i Borås
Högskolan i Dalarna
Högskolan i Gävle
Högskolan i Halmstad
Högskolan i Skövde
Jönköping University
Karlstad Universitet
Kungliga Tekniska Högskolan
Linköpings Universitet
Linnéuniversitetet
Lunds Tekniska Högskola (campus Helsingborg)
Malmö Högskola
Mittuniversitetet
Mälardalens Högskola
Umeå Universitet
Uppsala Universitet
Örebro Universitet
 

Ansökningsprocessen

Under höstterminen besöker vi din skola för att berätta mer om studentprogrammet. Håll utkik på skolan så att du inte missar informationsmötet.

Från oktober till början av december kan du ansöka till programmet. När det är tid att söka finns det en länk på denna sida, som tar dig till vårt ansökningsverktyg. Förbered ditt CV, personliga brev, intyg på betyg samt eventuella arbetsintyg eller praktikintyg i god tid innan din ansökan.

Efter du sökt startar en period med urval och intervjuer under december fram till februari. I slutet av februari får du besked om du blivit antagen.

Tips: Har du inte branscherfarenhet sedan innan? Ingen fara. Berätta om dina tidigare erfarenheter, intressen och vad du vill jobba med i framtiden.

Nästa ansökningsperiod öppnar i oktober 2016. Sista ansökningsdag är 2016-12-01.

Om du har några frågor är du välkommen att kontakta: Karin Levander, programansvarig Skanska P3: 010-44 94 126.