Du är här

Skanska i Sverige

Här hittar du information om Skanskas verksamhet i Sverige.

Stäng

Skanska 21

Vill du utveckla morgondagens samhälle med oss? Skanska 21 är studentprogrammet som ger dig en unik möjlighet att få en inblick i ett av världens ledande bygg och utvecklingsföretag.

Skanska 21

Som deltagare i Skanska 21 får du en unik inblick i vår verksamhet samtidigt som du knyter viktiga kontakter inför din framtid. Du erbjuds ett intressant sommarjobb och exjobb hos oss, under programmet får du stora möjligheter till personlig utveckling och en fadder. Vårt mål är att ditt deltagande i programmet förhoppningsvis leder till att du blir anställd hos oss. Skanska 21 ger dig erfarenheter som du kan ha nytta av hela livet.

Är du nyfiken, engagerad och vill utveckla ett hållbart samhälle?

Skanska 21 är programmet för dig som läser Väg och Vatten, Lantmäteri, Samhällsbyggnad, Arkitektur och Teknik samt Civilingenjör Arkitektur. Du kan söka om du studerar vid; Lunds Tekniska Universitet, Kungliga Tekniska Högskolan, Chalmers Tekniska Högskola eller Luleå Tekniska Universitet. Ansökan gör du under ditt fjärde år. Programmet startar i slutet på ditt fjärde utbildningsår och pågår parallellt med dina ordinarie studier fram till din examen. Läs mer om programmets innehåll.

Sök till Skanska 21 om du är en engagerad person med ett genuint intresse för byggbranschen och drivs av lusten att få utveckla morgondagens hållbara samhälle med oss.

 Din ansökan ska innehålla:

  • CV
  • Personligt brev
  • Intyg på dina betyg, gärna från LADOK
  • Praktikintyg/ arbetsintyg och liknande, relevant för din ansökan

Att ha toppbetyg och erfarenhet av branschen är självklart positivt men det är inte allt; det viktigast är ett genuint intresse för branschen och att du ser Skanska som ett framtidsföretag som du vill arbeta på efter examen. Det är i ditt CV och personliga brev som du har möjlighet att berätta varför du ska bli antagen till programmet. Var därför tydlig med dina intresseområden och beskriv gärna varför du sökt dig till byggbranschen. Går du vidare i urvalsprocessen kontaktar vi dig för en personlig intervju.

Tyvärr är ansökan för årets Skanska 21 stängd. Ansökan öppnar igen under oktober 2015 och då är du välkommen in med din ansökan.