Du är här

Skanska i Sverige

Här hittar du information om Skanskas verksamhet i Sverige.

Stäng

Skanska 21

Skanska 21 är ett studentprogram för dig som läser till civilingenjör och som siktar på en karriär som framtida chef eller specialist på Skanska.

Som blivande civilingenjör och deltagare i Skanska 21 erbjuds du en unik inblick i vår verksamhet samtidigt som du knyter viktiga kontakter inför framtiden. Du erbjuds inte bara ett intressant sommarjobb och exjobb hos oss, du får också en personlig fadder och stora möjligheter till personlig utveckling. Vårt mål är att ditt deltagande i programmet förhoppningsvis skall leda till anställning. En bättre start på karriären kan du knappast få.

Vi söker kreativa problemlösare

Skanska 21 vänder sig till dig som läser ditt fjärde år på Väg och Vatten, Lantmäteri, Samhällsbyggnad, Arkitektur och Teknik samt Civilingenjör Arkitektur vid Lunds Tekniska Universitet, Kungliga Tekniska Högskolan, Chalmers Tekniska Högskola eller Luleå Tekniska Universitet. Förutom att du är en kreativ problemlösare är du en engagerad person med ett genuint intresse för byggbranschen och drivs av lusten att få utveckla byggandet av vårt framtida samhälle.

Programmet startar i slutet på ditt fjärde utbildningsår och pågår parallellt med dina ordinarie studier fram till din examen. Läs mer om programmets innehåll.

Ta tillfället och sök till Skanska 21 och rivstarta din karriär på ett av världens ledande byggföretag! Ansökningslänkarna nedan är uppdelade mellan lärosätena, så använd den länk som gäller din skola.

Din ansökan ska innehålla:

  • CV
  • Personligt brev
  • Intyg på dina betyg
  • Praktikintyg/ arbetsintyg och liknande som är relevant för din ansökan

Att ha toppbetyg och lång erfarenhet av branschen är självklart positivt men det är inte allt; det viktigast är ett genuint intresse för branschen och att du ser Skanska som ett framtidsföretag som du vill arbeta i efter examen. Uttagningsprocessen kommer initialt att grundas på din skriftliga ansökan. Det är i ditt CV och personliga brev som du har möjlighet att berätta varför du är mest lämpad att väljas ut till programmet. Var därför tydlig med dina intresseområden och beskriv gärna varför du sökt dig till byggbranschen. Går du vidare i urvalsprocessen kontaktar vi dig för en personlig intervju.

Tyvärr är ansökan för årets Skanska 21 stängd. Du är välkommen in med din ansökan i oktober 2014.