Du är här

Skanska i Sverige

Här hittar du information om Skanskas verksamhet i Sverige.

Stäng

Skanska 21

Starta framtiden tillsammans med oss. Skanska 21 är studentprogrammet som ger dig praktiska kunskaper, erfarenheter och vänner för livet.

Skanska 21

Vill du jobba i ett av världens ledande bygg- och projektutvecklingsbolag? Skanska 21 ger dig erfarenhet och kunskap om byggbranschen genom bland annat sommarjobb, ex-jobb och inspirerande utbildningsdagar. Målet är att ditt deltagande i programmet ska leda till en anställning på Skanska.

Skanska 21 startar i slutet av ditt fjärde utbildningsår och pågår parallellt med dina ordinarie studier fram till din examen.

Är det dig vi söker?

Vi söker dig som har ett genuint intresse för byggbranschen och ser Skanska som en långsiktig arbetsgivare. Du är ödmjuk, självgående och har självinsikt. Tidigare erfarenhet är inget krav, men reflektera gärna kring varför du skulle passa in i Skanska 21. På Skanska gillar vi mångfald och hoppas på sökande med olika bakgrund.

Läs om mångfald och våra andra värderingar »

Programmet är till för dig som läser fjärde året på Väg och Vatten, Lantmäteri, Samhällsbyggnad, Arkitektur och Teknik samt Civilingenjör Arkitektur.

Studenter från följande skolor kan söka:

  • Lunds Tekniska Universitet
  • Kungliga Tekniska Högskolan
  • Chalmers Tekniska Högskola
  • Luleå Tekniska Universitet.

Läs mer om programmets innehåll »

Ansökningsprocessen

Under höstterminen besöker vi din skola för att berätta mer om studentprogrammet. Håll utkik på skolan så att du inte missar uppstartsmötet.

Från oktober till början av december kan du ansöka till programmet.

Under december fram till februari pågår urval och intervjuer. I slutet av februari får du besked om du blivit antagen.

Din ansökan ska innehålla:

  • CV
  • Svar på frågor enligt frågemall på ansökningssidan
  • Intyg på dina betyg
  • Praktikintyg, arbetsintyg och annat som är relevant

Tips: Det viktigaste är ett genuint intresse för branschen och att du ser Skanska som ett framtidsföretag som du vill arbeta på efter examen. Var därför tydlig med dina intresseområden och beskriv gärna varför du sökt dig till byggbranschen.

Sista ansökningsdatum är 2015-12-01. Om du har några frågor kring tjänsten är du välkommen att kontakta: Kristina Johansson, projektledare Skanska 21: 010- 44 83 495.

Ansökan till årets Skanska 21 är stängd. Nästa ansökningsperiod öppnar i oktober.