Du är här

Skanska i Sverige

Här hittar du information om Skanskas verksamhet i Sverige.

Stäng

Skanska 21

Starta framtiden tillsammans med oss. Skanska 21 är studentprogrammet som ger dig praktiska kunskaper, erfarenheter och vänner för livet.

21 i grupp med händer

Vill du ha ett utmanande och spännande jobb i ett av världens ledande bygg- och projektutvecklingsföretag?  När du deltar i Skanska 21 är slutmålet en potentiell anställning hos oss på Skanska.

Skanska 21 startar i slutet av ditt fjärde utbildningsår och pågår parallellt med dina ordinarie studier fram till din examen. Är du nyfiken på vad programmet innehåller? Se vår korta film.

Är det dig vi söker?

Vi söker dig som har ett intresse för byggbranschen och ser Skanska som en långsiktig arbetsgivare. Du är ödmjuk, självgående och har självinsikt. Tidigare erfarenhet är inget krav, men reflektera gärna kring varför du skulle passa in i Skanska 21. På Skanska gillar vi mångfald och hoppas på sökande med olika bakgrund.

Skanska 21 har sedan starten för 20 år sedan varit till för dig som läser till civilingenjör inom Väg och Vattenbyggnad, Lantmäteri, Samhällsbyggnad, Arkitektur och Teknik samt Arkitektur. Nyhet för 2016 är att vi med glädje även välkomnar dig som läser Industriell ekonomi! Studenter på följande skolor är behöriga att söka:

  • Blekinge Tekniska Högskola
  • Chalmers
  • Karlstads Universitet
  • Kungliga Tekniska Högskolan
  • Linköpings Universitet
  • Luleå Tekniska Universitet
  • Lunds Tekniska Högskola
  • Mittuniversitetet
  • Mälardalens Högskola
  • Umeå Universitet

Ansökningsprocessen

Under höstterminen besöker vi din skola för att berätta mer om studentprogrammet. Håll utkik på skolan så att du inte missar informationsmötet.

Från oktober till början av december kan du ansöka till programmet. När det är tid att söka finns det en länk på denna sida, som tar dig till vårt ansökningsverktyg. Förbered ditt CV, personliga brev, intyg på betyg samt eventuella arbetsintyg eller praktikintyg i god tid innan din ansökan.

Efter du sökt startar en period med urval och intervjuer under december fram till februari. I slutet av februari får du besked om du blivit antagen.

Tips: Det viktigaste är att du ser Skanska som ett framtidsföretag som du vill arbeta på efter examen. Var därför tydlig med dina intresseområden och beskriv gärna varför du sökt dig till Skanska.

 

apply-button
Sista ansökningsdatum är 2016-12-01.

Tänk på att du måste gå in på länken via en dator. Du kan alltså inte ansöka via din mobiltelefon.
Om länken inte fungerar i Internet Explorer, testa en annan webbläsare. Alternativt rensa ditt cacheminne och försök igen.

Om du har några frågor är du välkommen att kontakta: Kristina Johansson, projektledare Skanska 21: 010- 44 83 495.

Kristina Johansson

Skanska Sverige
+46 10 44 83 495

Mejl Studentkontakt