Du är här

Skanska i Sverige

Här hittar du information om Skanskas verksamhet i Sverige.

Stäng

Årets Samhällsutvecklare

Vill du utveckla samhället tillsammans med oss? Skanska och Sweco har en gemensam vision om ett hållbart samhälle och har länge samarbetat i frågor rörande hållbar samhällsutveckling. Sedan två år tillbaka delar Skanska och Sweco ut priset Årets Samhällsutvecklare.

Det råder inga tvivel om att morgondagens samhälle står inför stora utmaningar vad gäller ekologiska, sociala och ekonomiska aspekter. Både Skanska och Sweco är därför ständigt på jakt efter kreativa lösningar på hållbar samhällsutveckling. Nya Karolinska Solna är ett tydligt exempel på effektivt samarbete mellan båda parter inom ramen för hållbar samhällsutveckling. Men Skanskas och Swecos samarbete sträcker sig längre än så. Ett annat bra exempel på samarbete är tävlingen Årets Samhällsutvecklare som riktar sig till högskole- och civilingenjörer inom samhällsbyggnad och andra relevanta utbildningsområden.

Intresset för Årets Samhällsutvecklare 2016 har varit stort men efter noggrann överläggning kunde Skanska och Sweco tillkännage Jakob Eriksson från Luleå Tekniska Universitet som en värdig vinnare. Jakob kunde därigenom kamma hem prispengar på 10 000kr och se fram emot en veckas praktik på vardera företag. Grattis Jakob till en välförtjänt vinst!

Ansökan för Årets samhällsutvecklare 2016 är nu stängd. Håll utkik här för mer information om nästa tävlingsomgång.