Du är här

Skanska i Sverige

Här hittar du information om Skanskas verksamhet i Sverige.

Stäng

Framtiden - vad händer sen?

Skanskagymnasiet ger dig en bra grund att stå på, oavsett om du vill läsa ett fjärde tekniskt år eller läsa vidare på högskola eller universitet. Går du det fjärde året erbjuder Skanska dig en provanställning som biträdande arbetsledare.

Till skillnad från ett vanligt treårigt gymnasium erbjuder Skanskagymnasiet dig ett steg in i arbetslivet redan under skolperioden i form av praktik eller temaarbete. Du får se Skanska från insidan och vara med i pågående riktiga byggprojekt på olika sätt.

Efter utbildningen har du stor erfarenhet, goda kunskaper samt ett bra kontaktnät inom byggbranschen. Väljer du att läsa det fjärde året erbjuds du dessutom en provanställning på Skanska som biträdande arbetsledare. 

Möjligheter att arbeta i branschen

Efter avslutad utbildning på Skanskagymnasiet får du möjligheter att arbeta inom många olika branscher. Eftersom skolan har en nära koppling till Skanska är byggbranschen en av de mest givna branscherna att arbeta i för våra elever. Beroende på vilken väg du tar kan befattning och arbetsuppgifter skilja sig. Kanske väljer du att läsa vår arkitekturprofil för att sedan läsa vidare till byggnadsutformare, då hamnar du kanske på Skanskas teknikavdelning? Eller så läser du vår byggtekniska profil och väljer att läsa det fjärde tekniska året och får sedan ett jobb som biträdande arbetsledare på Skanska. Möjligheterna är många och det är bara du och din fantasi som sätter gränserna för dina mål inför framtiden. Skanskagymnasiet vill vara med och hjälpa varje elev att nå sin högsta potential.

 

NKS