Du är här

Skanska i Sverige

Här hittar du information om Skanskas verksamhet i Sverige.

Stäng

Om utbildningen

Skanskagymnasiet är som en vanlig skola – fast ändå inte. Vi tror nämligen att du lär dig bäst ute i verkligheten och därför är praktiken och våra temaarbeten viktiga. När du är färdig med din utbildning kan du välja olika vägar att gå. Du kanske snabbt vill komma ut i arbetslivet och läser då det fjärde tekniska året där du blir erbjuden en provanställning på Skanska eller väljer du att plugga vidare på högskola eller universitet.

Om utbildningen

På Skanskagymnasiet erbjuder vi Teknikprogrammet med inriktning Samhällsbyggande och miljö. I årskurs två profileras din utbildning genom att du antingen väljer den byggtekniska profilen eller arkitekturprofilen. 

Skillnaden på de två profilerna består av två delar. För det första ser programfördjupningarna olika ut:

Byggteknisk profil:

Cad 1 50 p

Cad 2 50 p

Entreprenörskap 100 p

Konstruktion 1 100 p

Ledarskap och organisation 100 p

Arkitekturprofil:

Cad 1 50 p

Bild och form 1 50 p

Entreprenörskap 100 p

Konstruktion 1 100 p

Arkitektur -  rum 100 p

För det andra har den byggtekniska profilen praktik ute i Skanska projekt i Sverige. Upp till 6 veckors praktik fördelade på årskurs 2 och 3 (läs mer om detta under avsnittet om Praktik). På arkitekturprofilen är det istället temaarbete som gäller, uppdelat på samma veckor som praktiken. Då får eleverna chansen att arbeta i verklighetsbaserade projekt och testa att applicera sina kunskaper på ett nytt sätt.

På Skanskagymnasiet utbildas du till att kunna gå in i en ledande roll i byggbranschen, oavsett vilken profil du väljer är det viktiga verktyg inför framtiden. Om du är en social och lyhörd problemlösare – då är Skanskagymnasiet kanske rätt utbildning för dig.