“Efter examen väntar en provanställning”

Mixen av teori och praktik är perfekt för Rebecca Thunberg. Hon får erfarenhet av byggbranschen redan före studenten. Gemenskapen på skolan är stark; Rebecca och klasskompisarna har roligt nästan hela tiden.

Skanskagymnaiset Elev Rebecca

Vad lockade med Skanskagymnasiet?

- Det är en riktigt bra utbildning där teori varvas med praktik. Ett stort plus är ju också att kunna  gå det fjärde tekniska året som jag går nu.

Hur är det med praktiken?

- Under mina första tre år på Skanskagymnasiet hade vi sammanlagt fem veckors praktik. Under det fjärde året har vi elva till tolv veckors praktik, sex veckor på hösten och fem till sex veckor på våren. Under året jobbar vi med ett villaprojekt, ett examensarbete och många andra kurser som tentas av i prov, muntliga presentationer eller inlämningar. Efter det fjärde året har man också god chans till provanställning på Skanska.

Hur är lärarna, lokalerna och stämningen på skolan?

- Lokalerna är väldigt fräscha på Skanskagymnasiet. Lärarna är duktiga på det de gör och värnar mycket om att eleverna ska klara skolan och må bra. Min klass är jättebra. Eftersom de flesta i min klass bor på skolans internat, känner vi varandra väldigt bra. Vi har roligt nästan hela tiden.

Vad har du för framtidsplaner?

- Just nu siktar jag på att bli klar med min utbildning och få en provanställning på Skanska. Sen tror jag att jag kommer plugga vidare om några år. Det vore roligt att till exempel läsa något med miljö eller medicinsk teknik.