“Vi blir förberedda på större utmaningar”

För Ramayana Salgado var det utmaningar och erfarenheter inom bygg som lockade med Skanskagymnasiet. På internatet har hon fått en extra familj i form av härliga kompisar från hela landet.

Ramayana

Vad tycker du om utbildningen på Skanskagymnasiet?

- Teknikprogrammet med inriktningen samhällsbyggande och miljö på Skanskagymnasiet är unikt jämfört med de andra teknikprogrammen. Vi läser många teoretiska kurser men vi har även praktik i tvåan och trean där vi får vara med på något av Skanskas projekt i Sverige. Det innebär att vi blir förberedda på större utmaningar i framtiden. Efter studenten ska jag nog plugga vidare på Civilingenjörslinjen inom bygg. Mitt drömjobb är att bli byggingenjör.

Hur är stämningen på skolan?

- Eftersom skolan är så liten, har man bättre kontakt med alla lärare och det är lättare att få den hjälpen man behöver. Det skapar även en bra miljö mellan alla elever, säger Ramayana.

Hur var det att flytta till en ny stad?

- Att flytta hemifrån när man är 16 år är ett stort steg. Hemlängtan får alla, men jag fick nya vänner direkt på internatet och kände mig hemma. Vi blev helt enkelt som en familj efter ett tag. På fritiden hittar vi på en massa saker. Vi bowlar, badar i äventyrsbadet, går på bio och har film- eller spelkvällar.

Vad vill du säga till den som är intresserad av Skanskagymnasiet?

- Jag rekommenderar Skanskagymnasiet till alla som är intresserade av arkitektur och samhällsbyggande, eftersom Skanskagymnasiet är den skolan som garanterat kan erbjuda en bra utbildning. Man utvecklas hela tiden och har roligt samtidigt.