"Vi är med i byggprojekt och ser hur det går till"

Edwin Andersson uppskattar praktiken i olika byggprojekt. Han fixade själv sommarjobb genom kontakterna han fick på en av praktikplatserna. Edwin gillar att skolan är liten och sammanhållningen stark.

Skanskagymnasiet Elev Edwin

Hur skiljer sig Skanskagymnasiet från andra skolor?

- Den stora skillnaden jämfört med andra skolor är att utbildningen är direkt kopplad till Skanska. I tvåan, trean och fyran skickas eleverna ut på praktik ett antal veckor till olika ställen i landet. Vi är med i byggprojekt och se hur det verkligen går till på Skanska. Jag lyckades fixa sommarjobb genom kontakten med min chef från praktiken.

Kan du påverka din situation på skolan?

- De flesta lärarna låter oss påverka hur vi vill examinera de områden vi har jobbat med. Vi kan bestämma om vi ska ha prov, grupparbete eller inlämning. Det är en liten skola med bra sammanhållning och lärarna känner alla eleverna vid namn.

Hur var det att flytta till en ny stad?

- Jag kommer från Stockholm men bor nu på internat här i Växjö. Det var skönt att komma hemifrån och få eget boende, även om jag bor i en korridor med flera andra. Det gick snabbt att vänja sig vid rutiner, vänner och fritid. Bara positiva saker egentligen, förutom att det ibland tar emot lite att tvätta och handla.

Vad vill du göra efter studenten?

- I nuläget ser det ut som att jag kommer plugga vidare på högskola efter gymnasiet, antagligen KTH. Högskoleutbildning känns allt viktigare att ha, speciellt om man vill få ett schysst jobb. Det fjärde året lockar också lite, det kan ju ändå ge en provanställning i ett halvår.