Om skolan

Skanskagymnasiet är en liten och modern skola centralt belägen i Växjö. Skolan har riksintag och du kan söka till oss oavsett var du bor. Våra engagerade lärare sätter alltid dig som elev i centrum.

Kvaliteten på utbildningen är hög och vi arbetar hårt varje dag för att det ska vara så. Lika viktigt som en bra utbildning är att du trivs och känner glädje under din gymnasietid hos oss. Därför genomsyrar Skanskas uppförandekod skolans verksamhet. Det betyder att vi håller hårt på värderingar som att ta hand om och respektera varandra. Det gör att trivseln är hög och att våra elever känner sig trygga här. Tillsammans skapar vi minnen för livet.

”Jag stortrivs här. Skolan är personlig och gemenskapen är stark. Man blir sedd och lärarna gör verkligen allt för att vi ska lyckas.”

Clara Ivarsson

Skanskagymnasiet är en skola med gott rykte. Det är vi stolta över. Enligt Skolinspektionens granskning, som gjordes hösten 2015, uppfyller vi alla de mål och krav som ställs på en högkvalitativ utbildning.

Inspirerande utbildning med många förmåner

Skanskagymnasiet ger dig en gedigen utbildning. Vi erbjuder dig:

• Ett treårigt teknikprogram med både teori och praktik.
  • Gymnasieingenjörsexamen efter det fjärde tekniska året.
  • Behöriga och engagerade lärare.
  • Samtliga lektioner är lärarledda.
  • Nära kontakt mellan lärare och elever.
  • En högkvalitativ utbildning. Inga anmärkningar enligt Skolinspektionens granskning 2015.
  • En modern och fräsch skolmiljö.
  • Bärbar dator under hela skoltiden.
  • Skolförsäkring samt skolhälsovård.
  • Klasskamrater från hela Sverige.
  • Avgiftsfria skolluncher.

En fantastisk start på karriären

Med en utbildning från Skanskagymnasiet står du rustad för framtiden. Du får:

• Ett värdefullt kontaktnät inom byggbranschen.
  • En bra inkörsport till ett stort företag med många möjligheter.
  • Arbetslivserfarenhet genom praktiken.
  • Goda möjligheter till provanställning på Skanska efter avslutad fyraårig utbildning.
  • Behörighet för fortsatta studier på högskola eller universitet.