Du är här

Skanska i Sverige

Här hittar du information om Skanskas verksamhet i Sverige.

Stäng

Boende

Vi har möjlighet att erbjuda dig boende. Vårt internat består av två byggnader med tre våningsplan vardera, centralt beläget i Växjö. Du som ska börja på Skanskagymnasiet och bo på vårt internat har kanske aldrig tidigare bott själv. Detta har vi tänkt på när vi planerat boendet.

Internatet ligger på Seminarievägen 24 C-D, cirka 15 minuters gångväg från skolan. Du hyr ett eget rum med dusch, toalett, bredband och möjlighet till anslutning för kabel-tv. Självklart finns det lås på dörren så att du får lugn och ro när du själv vill och behöver.

Internatet har totalt 78 rum, vilket innebär 13 rum per våning. Rummet är omöblerat. Varje våning har två kök där du städar efter dig själv och ansvarar för dina egna saker. Du får ett eget förvaringsutrymme för mat och köksgeråd, men utrymmet i kylskåp och frys får ni dela. Det finns också ett möblerat samlingsrum. De olika våningarna är låsta så du har enbart tillgång till just ditt våningsplan.

Hyran är i dagsläget 3400 kronor per månad. Du betalar full hyra under nio månader och halv hyra för juni och augusti. Juli månad är avgiftsfri. Detta gäller endast elever på Skanskagymnasiet.

Du kan söka inackorderingstillägg via CSN. Nivån avgörs beroende på avståndet mellan din hemort och Växjö. Mer information om detta får du via CSN:s hemsida som du hittar länk till uppe till höger.

Att flytta hemifrån är ett stort steg och innebär bland annat att själv städa, laga mat, ta sig upp på morgonen och passa tider. Skulle du längta hem har Växjö bra tåg-, buss- och flygförbindelser.

När du blir antagen till skolan kan vi erbjuda dig mer information om internatet.

internatet