Du är här

Skanska i Sverige

Här hittar du information om Skanskas verksamhet i Sverige.

Stäng

Ansök

Sista ansökningsdag till Skanskagymnasiet är den 15 februari. För det fjärde tekniska året gäller 15 april.

Ansökan till Teknikprogrammet

Du ansöker till Teknikprogrammet på Skanskagymnasiet via din skola. Söker du från en skola utanför Växjö kommun är det viktigt att du anger 0780 som kommunkod och TESAM som programkod. Finns det ett fritextfält anger du om du tror att du vill läsa Byggteknisk profil eller Arkitekturprofil (slutgiltigt profilval gör du på vårterminen i ÅK1) ange även om du kommer att läsa Moderna språk (Franska, Spanska eller Tyska).  

Omval kan göras fram till och med den 1 juni. Definitivt antagningsbesked får du i slutet av juni/början av juli. Det är viktigt att du skickar in svarsblanketten som medföljer antagningsbeskedet, så att vi vet om du accepterar din plats eller inte. Ditt slutgiltiga meritvärde avgör om du antas till utbildningen.

Har du frågor eller funderingar är du välkommen att kontakta oss på Skanskagymnasiet.

Ansökan till fjärde tekniska året

Ansökan till det fjärde tekniska året görs via länken uppe till höger. Det är viktigt att du fyller i alla delar och bifogar personligt brev samt studieplan så att vi kan behandla din ansökan. Du måste dessutom komplettera din ansökan med ditt slutbetyg senast den 17 juni!


Så behandlar vi dina personuppgifter
För din information vill vi meddela att personuppgifterna i denna ansökan kommer att användas i enlighet med personuppgiftslagen. Uppgifterna kommer att användas som underlag för antagning till Skanskagymnasiet. Uppgifterna används också till statistik, som underlag till fakturering till interkommunal ersättning och vid kontroll beträffande utbetalning av bidrag till fristående skolor. Personuppgifterna lämnas också vidare till SCB och CSN. Om du vill ha ytterligare information om hur dina personuppgifter används eller om du vill att dessa ändras är vi tacksamma för skriftligt besked om detta.