Du är här

Skanska i Sverige

Här hittar du information om Skanskas verksamhet i Sverige.

Stäng

Skanskagymnasiet

Skanskagymnasiet är en fristående skola som erbjuder teknikprogrammet med inriktning Samhällsbyggande och miljö samt det fjärde tekniska året med inriktning Samhällsbyggande. Du utbildas i att arbeta i projektform och får möjlighet att utveckla goda ledaregenskaper. Efter avslutad fyraårig utbildning erbjuder Skanska dig en provanställning. Du får även behörighet att läsa vidare på högskola eller universitet.

Den 24 november är du välkommen till Skanskas huvudkontor i Stockholm på öppet hus. Ta med en kompis och kom till oss på Warfvinges väg 25 mellan klockan 17.00-18.30 så berättar vi mer om Skanskagymnasiet.

Om skolan

Skanskagymnasiet ligger i Växjö och är en fristående skola med ett treårigt tekniskt program. Fokus ligger på en bra avvägning mellan teori och praktik.

Läs mer om Skanskagymnasiet

Poängplan

Förutom gymnasiegemensamma ämnen läser du inriktningsämnen och programfördjupningar i Samhällsbyggnad och miljö och Teknikvetenskap.

Läs mer om ämnena

Broschyr 2016

Nu kan ni läsa mer om Skanskagymnasiet i vår nya broschyr. Här finns bland annat information om vilka kurser som ingår i de olika profilerna, byggteknisk profil och arkitekturprofil.

Läs broschyr 2016