Du är här

Skanska i Sverige

Här hittar du information om Skanskas verksamhet i Sverige.

Stäng

Ludvika får energieffektiva seniorbostäder

I centrala Ludvika bygger vi nya seniorbostäder i kvarteret Freja. Lägenheterna byggs enligt vårt koncept ModernaHus och blir Svanenmärkta.

ModernaHus är ett koncept som utvecklats för att sänka byggkostnaderna, korta byggtiderna och höja kvaliteten. I kvarteret Freja i Ludvika bygger vi nu seniorbostäder enligt konceptet. Fastigheten byggs på totalentreprenad i partneringsamverkan med kunden LudvikaHem.

Vi bygger en sex våningar hög huskropp med 23 lägenheter och med en gemensamhetslokal i bottenplan. Fastigheten, som är av husmodellen Kristina, får inglasade balkonger.

Den första fasen, markfasen, inleddes då vi tog det första spadtaget i slutet av september 2012. I slutet av oktober kunde vi påbörja fas två, stomfasen, som innebär att vi monterar prefabricerad stomme och prefabricerade installationer så som badrum, trappor och annat. Stomfasen pågår fram till slutet av december då vi inleder torrfasen och startar det interiöra arbetet.

Lägenheterna i kvarteret Freja får en mycket hög standard med helkaklade våtutrymmen, generösa fönster och välutrustat kök.

Liksom alla våra ModernaHus kommer projektet bli Svanenmärkt. Det innebär bland annat att materialet som används innehåller så lite miljö- och hälsoskadliga ämnen som möjligt, att fastigheten blir energisnåla och att den får en låg klimatpåverkan.

I kvarteret Freja uppför Skanska också ett lamellhus. De båda fastigheterna kommer att få en gemensam undercentral.

Korta fakta

Projektnamn: Kv. Freja
Kund: LudvikaHem
Ort: Ludvika
Entreprenadform: Totalentreprenad i partneringsamverkan
Upplåtelseform: Hyresrätter
Produktionschef: Gustav Björnbom
Projekttid: Inflyttning sommaren 2013
Hustyp: Kristina
Antal våningar: 6
Antal lägenheter: 23 samt en gemensamhetslokal