Du är här

Skanska i Sverige

Här hittar du information om Skanskas verksamhet i Sverige.

Stäng

BoKlok

BoKlok är ett boendekoncept utvecklat av Skanska och IKEA. Den grundläggande idén är att möjliggöra ett bättre boende med god kvalitet och design till en lägre kostnad.

1996 påbörjade Skanska och IKEA arbetet med BoKlok. Konceptet är baserat på ett industriellt byggande där vi använder system- och modultänkande med standardlösningar. Syftet är att kunna bygga bostäder till ett bättre pris och ge många människor möjlighet att köpa en nybyggd bostad av god kvalitet.

Smart utnyttjade kvadratmeter

Varje kvadratmeter utnyttjas på bästa sätt. Öppen planlösning, högt i tak, stora fönster och naturmaterial karakteriserar bostäderna.

Oavsett om det är lägenheter, radhus eller villa vi bygger finns det alltid närhet till grönska och lummighet. Samtidigt finns även närheten till service och kommunikationer.

Så pressar vi priset

Upprepningseffekten gör det möjligt för oss att hålla priset nere. Vi planerar även områdena väl så att vi får plats med så många bostäder som möjligt, men utan att ge avkall på den gemensamma utemiljön.

Vägar är dyra och därför bygger vi inte några inuti området – bilarna får istället parkera i utkanten.

Vi tar ansvar för hela kedjan

BoKlok ansvarar för hela värdekedjan, från produktutveckling, projektutveckling och tillverkning i fabrik till byggnation, försäljning och kundrelationerna efter inflyttning.

BoKlok tillverkningsprocess – från fabrik till nyckelfärdigt.