c

Skanska säljer kontorsfastighet i Sundbyberg för cirka 600 miljoner kronor

Pressmeddelande 2014-01-16 07:55 CET

Skanska säljer kontorsfastigheten Chokladfabriken (Eken 6) i Sundbyberg till Areim för cirka 600 miljoner kronor. Transaktionen bokförs i första kvartalet 2014, då även tillträdet sker.

Fastigheten är centralt belägen i expansiva Sundbyberg med mycket bra kommunikationsläge. Chokladfabriken har en uthyrningsbar yta om cirka 27 000 kvadratmeter och en uthyrningsgrad om cirka 65 procent. Bland hyresgästerna finns bland annat ST1, OBH Nordica, Kronofogdemyndigheten, Semper och Kommunal. Byggnaden uppfördes ursprungligen som fabrik åt Marabou 1917 men har sedan konverterats till kontor och byggts ut i slutet av 90-talet. Samtidigt uppfördes även ett parkeringshus omfattande 700 parkeringsplatser på fastigheten.

– Chokladfabriken är en väldigt fin fastighet som vi har ägt länge. Tiden är nu mogen att använda det kapital vi har bundet i denna fastighet till att investera i nya spännande projekt, säger Caroline Arehult, VD på Skanska Fastigheter Stockholm.

– Vi är självklart nöjda med förvärvet av Chokladfabriken då Sundbyberg är en spännande delmarknad med väldigt goda framtidsutsikter, säger Mikael Hesselvall, ansvarig för transaktionen på Areim.

Skanska Kommersiell Utveckling Norden initierar och utvecklar fastighetsprojekt inom kontor, logistik, verksamhetslokaler och affärshus. Kontorsverksamheten är koncentrerad till de tre storstadsregionerna i Sverige, Köpenhamnsregionen i Danmark, Osloregionen i Norge samt Helsingfors i Finland. Utvecklingen av logistik- och volymhandelsfastigheter bedrivs på strategiska orter i Sverige och Finland.