c

Skanska investerar 680 miljoner kronor i projektet Tyfonen i Malmö

Pressmeddelande 2013-12-17 07:55 CET

Skanska investerar 680 miljoner kronor i det nya projektet Tyfonen i Malmö. Första hyresgästen är Story Hotel som har tecknat ett 15-årigt hyresavtal om 4 200 kvadratmeter. Byggnaden, som blir 14 våningar och totalt 22 000 kvadratmeter, kommer att innehålla publika ytor samt kontor och hotell. Byggkontraktet är värt 480 miljoner kronor och kommer att ingå i Skanska Sveriges orderingång för fjärde kvartalet 2013.

Tyfonen Malmö

– Vi är glada för att kunna hälsa just Story Hotel välkomna till Tyfonen. Story med sitt unika koncept passar väl in i den spännande byggnad vi skapar. Huset kommer att leva dygnet runt och erbjuda Malmöborna en helt ny typ av mötesplats, säger Anna Björklund, Projektchef, Skanska Öresund.

– Tyfonen var ett självklart val för vår etablering i Malmö. Både läget och det sammanhang byggnaden erbjuder är oslagbart. Story kommer att erbjuda 98 rum, restaurang, café, bar och lobby samt en skybar med Malmös bästa utsikt, säger Sören Hullberg, VD och delägare för Story Hotel Holding AB.

Tyfonen är belägen på Universitetsholmen i korsningen Nordenskiöldsgatan/Stora Varvsgatan med ett fantastiskt vattenläge och Malmö C med Citytunneln finns inom tre minuters promenad. Skanska har tidigare utvecklat kontorsfastigheterna Hjälmarekajen, Citykajen, Hovrätten och Bassängkajen i området. Sedan sommaren 2012 pågår även byggnationen av Malmö Live som kommer att inrymma en kongress, konsert och hotellanläggning samt bostäder och kontor.

Bygglovet behandlas för tillfället av Stadsbyggnadskontoret. Bygguppdraget genomförs av Skanska Sverige med en planerad byggstart våren 2014 med en planerad inflyttning 2016.

Skanska Kommersiell Utveckling Norden initierar och utvecklar fastighetsprojekt inom kontor, logistik och affärshus. Kontorsverksamheten är koncentrerad till de tre storstadsregionerna i Sverige, Köpenhamnsregionen i Danmark, Oslo i Norge samt Helsingfors i Finland. Utvecklingen av logistik- och volymhandelsfastigheter bedrivs på strategiska orter i Sverige, Danmark och Finland.

Kontakter

Kontakta: Camilla Wieslander, VD
Telefon +46104483289