c

Skanska förvärvar fastighet i Solna för cirka 300 miljoner kronor och gör första uthyrningen i projektet Solna United

Pressmeddelande 2016-04-18 08:15 CET

Skanska förvärvar kvarteret Tygeln 1 i Solna av Bavaria för en köpeskilling om cirka 300 miljoner kronor. Fastigheten är i dag fullt uthyrd till Bavaria. Transaktionen bokförs av Skanska Kommersiell Utveckling Norden i det andra kvartalet 2016, då även tillträde sker.

Skanska hyr samtidigt ut cirka 4 500 kvadratmeter i projektet Solna United (kv Tygeln 2) till Bavaria med planerad inflytt under andra halvåret 2019.

– Vi är väldigt glada över att få en så fin första hyresgäst till Solna United. I och med förvärvet av Tygeln 1 fortsätter vi att bidra till den positiva utvecklingen vid Solna station. Fastigheten blir också ett bra komplement till Solna United och en naturlig förstärkning av vårt engagemang i området, säger Caroline Arehult, vd för Skanska Fastigheter Stockholm.

Bavaria kommer att ha sitt nya showroom i Solna United, medan deras verkstad flyttas från Tygeln 1 till nya lokaliseringar i Stockholmsområdet.

– Bavaria är oerhört glada över affären som är ett stort steg i vår framtida satsning i norra Stockholm. I och med denna affär ges vi nu möjligheter att fortsätta utvecklas tillsammans med BMW och Mini, säger Johan Frisk, vd för Bavaria Stockholm Bil.

Skanska Kommersiell Utveckling Norden initierar och utvecklar fastighetsprojekt inom kontor, logistik och affärshus. Kontorsverksamheten är koncentrerad till de tre storstadsregionerna i Sverige, Köpenhamnsregionen i Danmark, Helsingfors i Finland samt Oslo i Norge. Utvecklingen av logistik- och volymhandelsfastigheter bedrivs på strategiska orter i Sverige.

Kontakter

Kontakta: Andreas Joons, Media Relations Manager
Telefon 0104490494