Du är här

Skanska i Sverige

Here you will find information regarding Skanska's operations in Sweden.

Stäng

Ansök

Sista ansökningsdag till Skanskagymnasiet är den 15 februari. För det fjärde tekniska året gäller 15 april.

Ansökan till Teknikprogrammet

Du kan ansöka till Teknikprogrammet på Skanskagymnasiet via din skola eller via vårt formulär (se formulär uppe till höger). Söker du från en skola utanför Kronobergs län är det bra om du både söker via din skola och vårt formulär. Vårt formulär kan du skicka in till oss via mail, brev eller fax.

Omval kan göras fram till och med den 1 juni. Definitivt antagningsbesked får du i slutet av juni/början av juli. Det är viktigt att du skickar in svarsblanketten som medföljer antagningsbeskedet, så att vi vet om du accepterar din plats eller inte. Ditt slutgiltiga meritvärde avgör om du antas till utbildningen.

Har du frågor eller funderingar är du välkommen att kontakta oss på Skanskagymnasiet.

Ansökan till fjärde tekniska året

Ansökan till det fjärde tekniska året görs via länken uppe till höger. Det är viktigt att du fyller i alla delar och bifogar personligt brev samt studieplan så att vi kan behandla din ansökan. Du måste dessutom komplettera din ansökan med ditt slutbetyg senast den 17 juni!

För att du ska kunna bli antagen till Skanskagymnasiet krävs det att din hemkommun överlåter din skolpeng, detta avgör om vi kan anta dig eller inte. Vi kontaktar din hemkommun angående skolpengen, det är inget du själv behöver fundera på. Dessutom är det viktigt att du inte ändrar din folkbokföringsadress, även om du tänker flytta till tillfälligt boende under ditt studieår. Detta eftersom din hemkommun då nekar dig din skolpeng och då kan du inte antas.

Så behandlar vi dina personuppgifter

För din information vill vi meddela att personuppgifterna i denna ansökan kommer att användas i enlighet med personuppgiftslagen. Uppgifterna kommer att användas som underlag för antagning till Skanskagymnasiet. Uppgifterna används också till statistik, som underlag till fakturering till interkommunal ersättning och vid kontroll beträffande utbetalning av bidrag till fristående skolor. Personuppgifterna lämnas också vidare till SCB och CSN. Om du vill ha ytterligare information om hur dina personuppgifter används eller om du vill att dessa ändras är vi tacksamma för skriftligt besked om detta.