Du är här

Skanska i Sverige

Här hittar du information om Skanskas verksamhet i Sverige.

Stäng

Fakturering

Vi på Skanska vill att du som leverantör ska få betalt i tid och på ett säkert sätt. Vi erbjuder därför våra leverantörer två olika alternativ.

Webbfakturering via BEAst Portal 

BEAst Portal är en branschgemensam kostnadsfri webbtjänst för fakturering. Efter registrering kan fakturor enkelt skapas i ett webbformulär och skickas till Skanska.

  • BEAst Portal ersätter den tidigare fakturaportalen e-build. 
  • Webbfakturering riktar sig till leverantörer: med lägre fakturavolym till Skanska (1-250 fakturor per år) som snabbt och kostnadsfritt vill komma igång med e-fakturering som saknar anpassat affärssystem
  • Börja fakturera Skanska elektroniskt genom att skapa ett användarkonto på BEAst Portal där finns även användarguide för hur du går tillväga. Du kan skicka din första e-faktura redan idag.  

Fakturering via vår IT-partner

Är ni en leverantör med stor fakturavolym till oss, och har ett anpassat affärssystem för elektronisk fakturering, är traditionell elektronisk fakturering via vår IT-partner förmodligen den bästa lösningen. För att ansluta till traditionell elektronisk fakturering har vi en anslutningsprocess innan ni kan gå i produktion.

Under rubriken ”Specifikationer för IT-tekniker” hittar era IT-tekniker den information de behöver för att ansluta er till fakturering via vår IT-partner.

Registrera dig här för att komma i kontakt med oss och få mer information om hur ni kommer igång med fakturering via vår IT-partner.