Du är här

Skanska i Sverige

Här hittar du information om Skanskas verksamhet i Sverige.

Stäng

Lärling på Skanska

En av vägarna till att bli yrkesarbetare på Skanska är via en lärlingsanställning. En sådan anställning kan du söka efter gymnasiets treåriga bygg- och anläggningsprogram. Under lärlingsanställningen färdigutbildas du och efter cirka två och ett halvt år får du ditt yrkesbevis.

Merparten av våra lärlingar rekryteras direkt från gymnasieskolans bygg- och anläggningsprogram efter elevernas praktiktid. I mindre utsträckning tar vi även emot traditionella lärlingar, det är en möjlighet för dig som inte har läst bygg- och anläggningsprogrammet men som vill gå vidare i en roll som yrkesarbetare.

Börjar du som lärling på Skanska får du en lärlingshandledare som ser till att du kommer in i arbetet. Tillsammans med din handledare och arbetsledning har ni planerade uppföljningar för att se till att du får den utbildning och kompetens du behöver. Vi strävar efter att du ska få prova på så mycket som möjligt under din lärlingsperiod. Efter avslutad lärlingsutbildning har du jobbat in de lärlingstimmar du behöver för att få ditt yrkesbevis.

Om du vill vara med och bygga morgondagens samhälle, gillar utveckling och vill skapa något bestående. Då kan en lärlingsanställning på Skanska vara något för dig.

Om det för tillfället inte finns några utannonserade lärlingsplatser är du välkommen med din intresseanmälan.

Intresseanmälan till lärlingsplats inom Skanska

Möt våra lärlingar